<

Прогресивні методики німецьких шкіл вже запроваджують у Володимир-Волинській гімназії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:28 | 26.11.2015 / Володимир /
Перегляди
7
/ Коментарі відсутні

Володимир-Волинська гімназія імені Олександра Цинкаловського – єдина у місті, яка вже багато років співпрацює із колегами із США, Німеччини, Польщі. Нещодавня поїздка 10-ти учнів та вчителів до міста – побратима Цвікау вже принесла свої результати. Старшокласники відтепер на уроках іноземної мови, які проводить Надія Губаль, не запитують дозволу вийти із класу та можуть пити на уроці воду.

Як розповів директор гімназії Олександр Романюк, співпраця гімназії із громадськими організаціями з-за кордону та участь у навчальних міжнародних проектах почалася із договору із Корпусом миру з США. На сьогодні у навчальному закладі Володимира-Волинського вже майже два роки працює волонтер цієї організації. Семеро гімназистів – учасники програми обміну учнями “FLEX”.

За сприяння Корпусу Миру на сьогодні у школі організовується своя міні телестудія. “Проект фінансує той же Корпус Миру. Він називається “Мультимедійна платформа”. Мета програми – формування активної громадянської позиції дітей. На закупівлю апаратури було передбачено 3746-ть доларів США. За ці кошти в гімназію придбано телевізор, ноутбук, відеокамера. Для реалізації проекту створена громадська організація “Творимо успіх”, – розповів директор гімназії.

Співпраця із польськими школами також триває не перший рік. Спочатку учні із Володимира-Волинського їздили на обмін досвідом у Люблінську гімназію №30. Зараз – активніше у Грубешов, оскільки це ще одне наше місто – побратим.

“У Цвікау організувати поїздку нам допоміг меценат із Німеччини, добре відомий у місті – Карл-Ернст Мюллер. Ми їздили у гімназію імені Шумана, яка має мистецький напрямок. Їхня матеріальна база, повністю фінансована державою, плановість в господарських питаннях вразила і дорослих, і учнів. Німці зустріли нас гостинно. Цікавилися історією нашого міста, питали,хто такий Олександр Цинкаловський. Діти відвідували музеї, дуже сподобався музей Volkswagen, шоколадна майстерня, де все можна їсти до схочу!”, – поділився пан Романюк.

У дітей вражень теж чимало. Залишилися контакти із німецькими дітьми, однак їхати до нас вони бояться. Гімназисти кажуть, що вони впевнені у тому, що війна іде на всій території України.

IMG_9662




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок