<

Працівницю банку з Володимира, яка привласнила понад 400 тисяч гривень клієнтів, відправили за ґрати

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:51 | 13.08.2021 / Володимир / , /
Перегляди
2412
/ коментарі 3

Працівниця відділення «Ощадбанку» у Володимирі, яка впродовж пів року привласнювала гроші клієнтів, отримала остаточний вирок3,1 року у в’язниці.

Рішення суду першої інстанції оскаржили прокурори, вважаючи покарання занадто м’яким. Про це йдеться у вироку Волинського Апеляційного суду від 9-го серпня, – передає Конкурент.

Як вбачається із тексту вироку, раніше не судима жінка працювала на посаді провідного спеціаліста сектору мікро-, малого та середнього бізнесу у одному із відділень АТ «Ощадбанк» у Володимирі. Маючи службовий доступ до банківських рахунків клієнтів, жінка розпочала злочинну діяльність, а саме – підробляла платіжні доручення, в результаті чого привласнювала клієнтські кошти.

Вперше вона порушила закон через півтора роки після прийняття на роботу – 3 жовтня 2019 року. Працівниця банку перерахувала гроші з рахунку одного з клієнтів банку, фізичної-особи підприємця, на інший рахунок, в сумі 22 370 гривень. Пізніше зняла з банкомату частину від цієї суми – 3 050 гривень.

Наступного дня аналогічну маніпуляцію з цими ж рахунками вона провела на суму 12 630 гривень, після чого зняла готівкою 12 035 гривень. Пізніше, 20-го листопада 2019 року, працівниця банку створила рахунок на ім’я сторонньої особи без її відома, до якого мала доступ лише вона сама. В подальшому саме цей рахунок жінка використовувала для протиправних операцій. Вже через два дні працівниця банку таким чином привласнила 22 тисячі гривень. Далі злочинна діяльність стала системною.

Загалом, як йдеться у вироку суду, з 22-го листопада 2019 по 28-ме травня 2020 року зловмисниця привласнила майже 413 тисяч гривень клієнтів банку – юридичних осіб та ФОП-ів. Тож суд першої інстанції визнав її винною у привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем. Окрім того жінку засудили й за незаконні дії з банківськими документами та незаконні дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах, особою, яка має право доступу до такої інформації.

Суд першої інстанції призначив підсудній покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ять років з іспитовим строком 2 роки і 6 місяців та позбавленням права обіймати матеріально-відповідальні посади строком на 3 роки. Окрім того суд частково задовольнив цивільний позов, зобов’язавши жінку виплатити 280 тисяч гривень завданої матеріальної шкоди. Прокурори не погодилися із таким рішенням суду, вважаючи його занадто  м’яким, тож подали апеляційну скаргу.

Волинський Апеляційний суд переглянув справу та змінив покарання засудженої, не дивлячись на те, що для потерпілої не вимагали суворого покарання. Відтак жінці доведеться відбувати реальне покарання у місцях позбавлення волі впродовж трьох років та одного місяця з позбавленням права обіймати матеріально-відповідальні посади впродовж трьох років. Окрім того 280 тисяч гривень матеріальної шкоди все ж доведеться компенсувати. На момент розгляду справи апеляційним судом вона повернула законним власникам лише 30 000 гривень.

Читайте також: За скоєння злочинів розшукують мешканку Володимира-Волинського

За скоєння злочинів розшукують мешканку Володимира-Волинського




коментарів: 3
  1. Задача з математики . Хитра жіночка стирила
    413тис., суд зобов’язав сплатити 280тис., а повернула …30тис.. Запитання. Яку суму подяки отримали судді?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця