<

«Повіт повинен бути тут» – мер Володимира-Волинського Петро Саганюк

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:16 | 17.09.2019 / Володимир / /
Перегляди
2
/ коментарів 6

Свою думку щодо адміністративної реформи і ролі Володимира-Волинського, як центру району (повіту), висловив під час брифінгу 17-го вересня міський голова Петро Саганюк.

За його словами, до нього доходила інформація, що це питання активно обговорюють у мережі і навіть ведуть агітаційну роботу щодо центру повіту у Нововолинську.

На думку Петра Саганюка, для того, щоб вирішити питання, потрібно поставити у центрі проблеми людину.

Так, за його словами, у Володимирі-Волинському сьогодні знаходяться міськрайонні і міжрайонні відділи правоохоронних і адміністративних органів, серед яких поліція, прокуратура, податкова, а також митрополія та єпархія церков. До міста підходить залізниця. Також через Володимир-Волинський ідуть дороги міжнародного значення.

“До Володимира-Волинського зручно добиратися з навколишніх ОТГ. Місто працює, що в перспективі, що колись буде агломерація.

В центрі уваги треба ставити громадянина. Дороги і траси. Візьміть будь-яку ОТГ. Швидше доїхати до Володимира-Волинського, ніж до Нововолинська.

По-друге, Володимир-Волинський – історична столиця Волині.

Повіт повинен бути тут”, – резюмував Петро Саганюк.




коментарів: 6
  1. Але в Нововолинськи найбільші ціни на воду та тепло! Набагато дорожча комуналка чим в Луцьку та Києві! Треба Нововолинськ робити столицею повіту!

  2. Взагалі, чому Луцьк став обласним центром. Центр є Ковель-у всіх випадках.

    • Я ж і кажу, що де комуналка найдорожча, там і столицю Волині робити! Нововолинськ по комунальних тарифах попереду країни всієї. В Новіку столицю, негайно!Замість Київа!

  3. відносно адмінреформи
    1. яке місто буде центром майбутнього повіту очевидно буде визначатися постановою Кабміну
    2. В основі вибору центру повіту очевидно будуть враховуватись багато факторів- і кількість населення , тенденція і результати розвиток міст ( Володимира і Нововолинська ) ,наявність інфраструктури і багато чого іншого
    3. невідомо ,якщо центр повіту навіть якщо буде у Володимирі – то ніхто не гарантує , що адміністративні установи , що є збережуться в такому вигляді як є зараз в нашому місті . Адже основною метою створення таких повітів буде зменшення витрат на утримання установ , що фінансуються з різних бюджетів- тобто
    якщо основна структура буде у Володимирі – то її філіал у значно зменшеному вигляді по штату буде у Нововолинську або навпаки . Пересічні жителі можуть навіть не відчути певних незручностей – а от чимало чиновників високого місцевого рангу втратять свої теплі місця – правда професійні керівники можуть залишитись на своїх посадах – правда дехто з них можливо стане керівником філіалів …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця