<

Під звуки живої музики у старовинному дворику Володимира на книжковому ярмарку збирали гроші на ЗСУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:10 | 26.09.2022 / Володимир / , /
Перегляди
548
/ Коментарі відсутні

На вихідних 25-го вересня у володимирському дворику Домініканського монастиря пройшов книжковий ярмарок «Книга за життя».

Організували захід місцева волонтерка Ольга Жигунова. Також їй допомагали у проведені ярмарки та організаційних моментах Олена Токарєва, Орися Вознюк, Ірина Костюк, Володимир та Ірина Пикалюки, Олександр Касімов.

Локацію для заходу надав Центр профтехосвіти. Дійство відбувалося у затишному дворику старовинного Домініканського монастиря, побудованого понад 500 років тому. Особливої атмосфери заходу додали ансамбль «Секвенція» місцевої музичної школи також відвідувачів розважали солісти Центру культури та дозвілля Зимнівської громади Дмитро Терьохін та Наталія Чепіль. Для гостей працівниця ДІКЗ “Стародавній Володимир” Орися Вознюк проводила екскурсію по Домініканському монастирю та підземеллю. Аматорський театр “Різнобарв’я” у КМЦ влаштував театралізовану книжкову вікторину.

Також відвідувачів куштували пиріжками та бульйоном від ЦПО, кавою чаєм. Діяв ярмарок від майстрів, які продавали вироби ручної роботи.

Усі бажаючі, які мали вдома літературу російською мовою приносили її, щоб здати на макулатуру. Інші ж книжки українських та закордонних авторів продавалися за доступними цінами. Представлена література, яку також напередодні передали небайдужі мешканці, була різножанрова і підходила читачам різної вікової категорії, тож і дорослі, і діти могли знайти для себе щось цікаве.

Як зазначила Ольга Жигунова, під час ярмарку вдалося зібрати 19 тисяч гривень, і це ще не все, оскільки не здавали макулатуру, якої також принесли чимало. Кошти спрямують на потреби місцевого 39 ЗРП. Оскільки всі відвідувачі висловлювали слова вдячності та захват від події, і ще лишилося багато не проданих книжок, організатори обіцяють незабаром повторити благодійний ярмарок.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа