<

Петицію проти перенесення пам’ятника князям зареєстрували у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:01 | 28.03.2017 / Володимир /
Перегляди
6
/ коментарів 10

На сайті місцевих електронних петицій Володимира-Волинського 27-го березня зареєстрували прохання не переносити пам’ятник малим князям Данилку та Василькові.

Нагадаємо, під час обговорення проекту нового пам’ятника «Борцям за Незалежність України» головний архітектор міста Тарас Киба, пропонував перенести пам’ятник маленьким князям спочатку до музею, пізніше обговорювали в парк «Слов’янський» до інших князів.

Однак, після громадських обговорень проекту та Громадської ради, було вирішено доопрацювати проект нового пам’ятника, а також вирішити де може знаходитися він. Головний архітектор пояснив місце напроти райдержадміністрації тим, що вулиця носить ім’я «Небесної Сотні» і символічно там встановити пам’ятник «Борцям за Незалежність України».

«Вважаємо,що паркова споруда князям Данилу і Васильку у дитинстві у сквері на розі вулиць Данила Галицького і Князя Василька,автором якої є видатна українська скульптора, почесна громадянка Володимира-Волинського Теодозія Бриж, гармонійно розміщена у даному просторі і переміщення її є недоцільним.» – йдеться в петиції.

Підписи збиратимуть ще 29-ть днів. Підписати її можна ТУТ.

Відразу зазначимо, що мер міста Петро Саганюк повідомив, що поки що пам’ятник князям Данилку та Василькові переносити ніхто не буде. Коли закінчиться виготовлення проекту пам’ятника «Борцям за Незалежність України», тоді проведуть громадське обговорення і спільно вирішать, де його розмістити.




коментарів: 10
  1. Вже давно пора Кибі подумати про перенесення цвинтаря з головноі площі міста ,чи може він так і не позбувся совкового менталітету ,то нехай поступиться місцем більш компетентним і молодшим спеціалістам .Пам’ятник молодим Данилу і Васильку не потрібно зачіпати ,а Борцям за незалежність Украіни поставити на місце танка ,а замість могилок на площі побудувати фонтан ,тоді площа буде приваблювати туристів і мешканці будуть мати де відпочивати ,а закохані де зустрічатись .

    • дороги почніть робити хочаб ремонтувати житло заводи фабрики будувати
      чим вам заважає танк могилки на площі ЛЮДЕЙ які дійсно полягли за нашу з вами
      Свободу

      • А вам не заважають ,чи ви десь в цивілізованій. а не зросійщеній краіні бачиои поховання на центральній площі міста ,всі полеглі і померлі мають свою територію ,так здавна повелося в світі ,але ординці зруйнували встановлений порядок ,в них Красна площа вся в могилах ,ще й ідол лежить непохований,я такого в своєму місті бачити не хочу ,а вся гебня і комуністична наволоч ,яка ще показує своі пазурі може спокійно іхати до свого кумира Путіна ,дорога відкрита .

        • писав про дороги житло заводи фабрики і ЛЮДЕЙ
          а до чого цей маразм про площу ідола
          поясніть ?

          • Маразм -це якраз ви поширюєте ,бо дороги ,заводи і фабрики зовсім з іншоі категоріі і вони до пам’ятників відношення не мають .

        • Заводи і фабрики у Володимирі закрив князь. Чи може хтось не знає, що консервний проданий покійному меру Романюку. Все що зроблене у місті – зробили підприємці, навіть ту костку яку зараз перекладають виклали їхніми грошима.А Амілу хто в місто завів? Без нього не обійшлося – в бані з Микитюком паряться регулярно. Папа хоче досидітися в мерах до того моменту коли сам на бронзовий памятник перетвориться

        • через місяц закінчиться антрацит на складах, через рік – паливо на АЕС… а дорога в ЕС – тільки для туристів… Слава Україні !

  2. Теодозія Бриж – видатна СКУЛЬПТОРА! Якщо він – то скульптор, я якщо вона – то скульптора… Авторе петиції,вивчіть рідну мову!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа