<

Орденом Богдана Хмельницького посмертно нагороджено героя Василя Спасьонова із Володимир-Волинського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:17 | 9.07.2015 / Володимир /
Перегляди
32
/ Коментарі відсутні

9-го липня родині воїна Василя Спасьонова, який загинув 23-го липні 2014 року у боротьбі за Лисичанськ, вручили орден Богдана Хмельницього ІІІ ступеня. На жаль, нагорода посмертна. 

Василь був підполковником Збройних сил України. Під час антитерористичної операції служив начальником протиповітряної оборони 51-ї механізованої бригади. Разом із іншими бійцями боровся проти збройної агресії Росії.

Про Василя Спасьонова бійці завжди говорили лише чудові слова. Він не ховався за спинами хлопців і завжди турбувався про своїх підлеглих.

23-го липня 2014-го року Василь Володимирович добровільно погодився супроводжувати із десантним підрозділом та Національною Гвардією бойової машини піхоти. Їхнім завданням була зачистка Лисичанська від сепаратистів. Колона українських солдат увійшла у місто першою. Таким чином вони відірвались від основних частин Збройних сил на 900 метрів. У самому Лисичанську колона військових потрапила під масований обстріл загарбників. Василь Спасьонов отримав поранення.

Бійці бригади спробували прикрити свого командира. Однак, при переході на більш безпечну позицію, загін солдат потрапив під іще один обстріл. Василя Спасьонова знову поранили, але тепер уже смертельно.

Під час військових дій бійці протиповітряної оборони 51-ї механізованої бригади не змогли забрати тіло полковника. Знайшли Героя лише через тиждень після загибелі.

Указ Президента України від 15-го травня 2015-го року про нагородження волинського героя зачитав міський голова Володимир-Волинського Петро Саганюк . У документі сказано: « За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений – нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня посмертно».

6-річний син Василя Спасьонова Гліб, який цього року піде до школи, отримав від Петра Саганюка солодкий подарунок. Дружині загиблого Аліні міський голова вручив квіти.

Нагадаємо, що 29-го жовтня 2014-го року Володимир-Волинська міська рада посмертно нагородила Васила Спасьонова відзнакою «За заслуги перед містом Володимир-Волинський».

Також, 24-го квітня 2015 року загиблому Герою було присвоєне звання «Почесного громадянина Володимир-Волинського».

Як вже повідомляв “БУГ”, у Володимир-Волинському Слов’янському парку закладена Алея Слави на пошанування земляків, які загинули під час проведення антитерористичної операції. Студенти Володимир-Волинського агротехнічного коледжу висадили 8 дубів на згадку про героїв міста. Одне із дерев студенти посадили і для Василя Спасьонова.

ы00006
ы00001




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця