<

“Один дібіл спочатку облив краскою, а другий дібіл зняв меморіальну дошку,” – Руслан Мороз, депутат Володимир-Волинської міськради

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:25 | 16.11.2017 / Володимир / /
Перегляди
2
/ коментарів 10

Депутат Володимир-Волинської міської ради, нашокраївець Руслан Мороз, на черговій сесії, 16-го листопада, виступив із запитом про повернення меморіальної дошки. Запит стосувався дошки, яку зняли зі стіни ПТУ, через те що містила комуністичну символіку.

Депутат міськради висловив обурення та на високих тонах наголосив, що дошка має історичну пам’ять.

“Один дібіл спершу облив краскою, а інший дібіл зняв її. Це історична пам’ять! Ці люди обороняли місто в роки Вітчизняної війни. Я хочу, щоб повернули дошку на стіни ПТУ 23,” – зазначив депутат Мороз.

Колеги по раді, нагадали депутату, що дошку зняли в рамках Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”. Рішення про її демонтаж утвердив виконавчий комітет.

Під час голосування, депутатський корпус не підтримав такий запит.

Вдруге, питання повернення дошки Руслан Мороз підняв при заслуховування проекти щодо Програми соціального захисту населення. Депутат акцентував, що місто підтримує всі заходи та свята пов’язані із вшануванням партизанського руху, учасників АТО, але для Мороза не зрозуміло чому вирішено було зняти меморіальну дошку прикордонникам, адже вони захищали місто у роки війни.

Однак, депутати вкотре наголосили, що дошка містить комуністичну символіку і це єдина причина чому її зняли.

Додамо, що на 21-шу сесію Володимир-Волинської міської ради прибула делегація із міста Коростень, яка приїхала вивчати досвід роботи депутатського корпусу.




коментарів: 10
  1. я все розумію зняли тому що містила комуністичну символіку, так у чому взяти виготовити нову та повісити яка би вшанували людей які загинули та не містила комуністичної символіки :)

  2. Можна нам вашого Мороза на сесію Іваничівської районної ради?

  3. Так ці прикордонники з комуністичною символікою стояли до останньго,з останнью гранатою йшли на гітлерівські танки.

  4. нову повісити, а цю далеко не ховати… Але на нову грошей шкода…менталітет…

  5. Руслан тут правий 100%.Прийде нова влада скаже плюйте на свою історію і ота купка пристосуванців плюнуть і Мороза видадуть
    гестапо або кдб.Руслан мужчина.

  6. Мороз 100%!На усіх пам’ятниках загиблим воїнам є зірка або серп/молоток-то що пани депутати ламайте усі (дорослі здорові люди
    а до чого …ну Руслан сказав…).Завтра прийде ще одна народна влада ще щось поламаєм (адже своїх мізків нема,а очко зловити хочеться) а Мороза це панство здасть в гестапо або кдб це факт.

  7. Не розумію, для чого ці полумери ? Треба прийняти закон, шо всі подвиги під час Великої Відчизняної війни здійснили вояки УПА і інши бендерівці – і все,нема проблем ! Символіку Червоної армії замінити на ідеологічно-правільну ! і не треба нічого знимати і нищити. І з Леніним треба було зробити аналогічно – голову на Бандеру і Шухевича поміняти і все ! На всяких там аєс і трубі повісити дошку тіпа “Побудовано юними бандерівцями ” – і профіль Анатоля ! А шо ?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок