<

Не Жовтневе, не Сусваль, можливо Світанкове: скандальне перейменування села у Володимир-Волинському районі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:52 | 22.08.2016 / Володимир /
Перегляди
1
/ коментарів 7

21-го серпня в нещодавно перейменованому селі Сусваль (офіційна назва від 6-го червня) Володимир-Волинського району провели чергові збори жителів селян та вкотре обговорювали питання назви села.

На збори жителів села було винесено ряд запитань, серед яких:

  • питання створення ОСББ у військовому містечку;
  • запрошення на роботу;
  • проплата за землю та газ;
  • проект ФАП, спортивний інвентар, танцювальний майданчик і автобусні зупинки;
  • благоустрій села;
  • відповідь на запит, питання нашестя лисиць та ставка;
  • відзначення Дня Незалежності;
  • на останок – перейменування села.

Проте жителі вирішили змінити порядок розгляду питань та розпочали із перейменування села.

“Якщо ми розпочнемо із перейменування села, то ми не розглянемо останні. Зараз всі пересваримось, як було минулі рази… Добре. З приводу села я можу дати вам газету “Голос України” від 2-го червня 2016-го року № 101, де прийнято ВРУ Постанову, що село Жовтневе перейменовано на село Сусваль. І вже в державних реєстрах ніде немає села Жовтневе” – розпочав Микола Тріль, обраний головою зборів.

Жителі села на попередніх зборах погоди можливу нову назву села Вересневе і тоді зібрали 114 підписів та відправили пакет документів до Верховної Ради. Проте, як зазначив голова сільської ради Сергій Панасевич, паралельно із документами за назву Вересневе, ініціативна група за ніч зібрала понад 300 підписів за назву Жовтневе. У підсумку ВРУ залишила назву Сусваль.

Під час обговорення було висунуто ряд пропозицій щодо можливої нової назви села: Молодіжне, Могильне (історична назва), Благодатне, Волинське, Щасливе, Світанкове, Ревінь. Озвучивши пропозиції. голова зборів перейшов до обговорення інших питань, а тим часом дав можливість селянам обдумати пропозиції.

Також жителі села запропонували назвати центральну вулицю на честь загиблого Героя. Та коли сільський голова Панасевич запитав дозволу в батька, Остапа Сусваля, то він дав категоричну відповідь: “Ні назви села, ні вулиці не хочу.”

Голосування за нову назву села пройшло в два етапи. При першому визначили трійку кращих: Щасливе, Могильне та Світанкове. У фінальному голосуванні найбільше підтримку в 26-ть голосів отримала назва Світанкове. Саме з такою пропозицією назвати село наразі відправлять до ВРУ.




коментарів: 7
  1. Женіть свого сільського голову, бо його підстава. З вас вся Волинь регоче, губернатор сказав, зо має бути одне село на Водині вчесть героя загиблого, а ваш голова бігом вказівку виконав. Інститут національної памяті має запис розмови, де Панасевич погоджуєттся на Сусваль. І вас він не питав, бо ви ж не губернатор а селяни

  2. Пропоную безкоштовно широкий асортимент нових назв: Ватнівка, Гінайлівка,Темноголовівка,Капеланівка, Тупікове, Безпросвітне.

  3. Які ерудовані там живуть дюди! Най йому грець.Назвіть Великі ватнікі тобто з перспективою що там колись буде місто.

  4. 1.У нашій країні важливіших проблем ніж перейменування населених пунктів та вулиць немає. Рівень життя населення та економіки,медицини … просто чудовий.
    2. Чим назва ЖОВТНЕВЕ не догодила- можливо це на честь яскравого осіннього місяця

  5. Яка свідомість такий і рівень життя населення економіки і медицини…Для особо продвінутих.Почитайте історію і зверніть увагу в честь чого перейменовували. Просто в честь місяця жовтня))) Назвіть Путіно, або Ватнівка і ставте крапку!

  6. Слухайте писаки (задріпані) до чого ви пишете і ображаєте людей які там живуть! Коли воно вас не стосується!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер