<

«Не служіть Москві», – єпископ ПЦУ Матфей до священиків УПЦ МП

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:23 | 21.02.2019 / Володимир /
Перегляди
2
/ коментарів 39

20-го лютого після молебеню біля дошки пам’яті Героїв Небесної Сотні зі словом виступив єпископ Володимир-Волинський і Турійський ПЦУ Матфей. У своїй досить гострій промові він закликав переходити до ПЦУ і наголосив пристунім на заході священикам УПЦ МП: «Не служіть Москві».

Представники ПЦУ, греко-католики та римо-католики відслужили спільний молебень. Після нього і виступив єпископ Матфей. А після його виступу священики УПЦ МП відслужили ще один молебень, окремо. Частина людей після виступу єпископа залишила захід.

“Не будуть українці молитися “Господи помилуй”.

“Зараз багато хто каже: почекаємо виборів, побачимо, що буде після 31 березня. Побачимо, як зміниться історія і відмінять все. Не буде так!”, – говорив єпископ Матфей.

Наприкці священики УПЦ МП після гострих слів єпископа почали вигукувати зауваження.

“Не служіть Москві… Опам’ятайтесь. Тому що ви ділите народ. Ми терпіли 27 років. Ви казали на нас, що хотіли, а ми мовчали, але тепер мовчати ніхто не дасть. Або ви приходите і молитеся з українським народом. А обманщики – це москалі, яких ви чекаєте на штиках-автоматах”, – сказав єпископ Матфей.

Детальніше у відео:




коментарів: 39
  1. На грудях і в руках 170тис грн. Хрест 8тис грн. Все купляється в московії. Воно лепече на інших коли сам такий самий.

  2. Очікуємо й від благочинного Нововолинської округи о. Стефана (Фульмеса) чогось подібного. Отче! Хіба не можна було закликати парафіян МП переходити до ПЦУ? На проповідях, під час літургій у соборі Святого Духа? Як ви, колись, (і то неодноразово!) закликали із амвону під час служб Божих, голосувати за Віктора Сапожнікова? Хто вам дорожчий: Соборна і свята українська православна Церква чи колишній комуніст, що намагається втриматися за будь-яку ціну, на своїй посаді? Не хитріть! Гріха не боїтесь?

    • Ви ж знаєте, відмінно, “госте”, що у КПСС на відміну від вас, я ніколи не перебував.

  3. Картинка так званої “автокефалії” говорить сама за себе, елементарно про визнання пцу: на інавгурації митрополита Онуфрія були всі митрополити або їхні представники з усіх православних помісних церков і висказували свої вітання предстоятелю Української Православної Церкви, а на такі й ж події але в так званого “Епіфанія” (Думенка) був лише куплений Порошенком Варфоломій Патріарх вселенський який фактично віддалився в розкол, а із всіх інших помісних церков не те що представників небуло а навіть привітань не приходило, що дуже є неприємним моментом для всієї предвиборчої компанії Порошенка і дуже веселою картиною для Українського православя (не розкольників зрозуміло) одже усім чадам УПЦ потрібно не вагатися і не боятися сьогоднішньої влади, утисків і беззаконня томущо Христос терпів на хресті а нам судилося сьогодні. І треба памятати що з нами Бог. А якщо з нами Бог то хто проти нас? Слава Богу!!! Так доречі потрібно відповідати на дикі, націоналістичні вигуки “слава україні” і т. д. (Це особисто моя думка)

  4. Ми служимо лиш Богові,а за Москву навіть не молимось.Не підбурюйте людей!Але не докажиш вам…лишається терпіти брехню вашу..

  5. Ти не єпископ, не священик і взагалі не християнин! Від твоїх поганих вуст іде тільки зло, тільки ненависть. Ти служиш з католиками. Ти дуриш людей, як і Епіфаній і Філарет. Ваш кінець скорий і він буде страшний!

  6. Проповідь якраз у дусі християнської “любові”.
    А як же:”А Я вам кажу: Любіть ворогів своїх, благословляйте тих, хто вас проклинає, творіть добро тим, хто ненавидить вас, і моліться за тих, хто вас переслідує.”( Мт.5:44-46)
    І ще

  7. Молодець Владика геть москалів з України . А на що влада дивиться– Свідерський та районна вони ж проукраїнські

    • Ви бачили їх паспорт, що вони московські? Чи так, залайоженими фразами кидаєтесь?

      • Знаєте митрополит аФеодосійського і Керченськогл УПЦ Платона (Удовенко), який в січні 2017 року освятив окупанські с400.Ваш, нє? Приписка і громадянство чиє?

  8. Молюся, аби Господь послав Українцям каяття Ніневітян і склеїв Свою церкву в Україні. Читайте друге послання апостола Павла до Солунян, там- про усі розколи. За наше біснування- до чийого села війна дійде?

  9. Назви хоть одного попа з рускимпаспортом, чи з московською, пропискою?

    • Юрія Харона (громадянин РФ, єпископ Гедеон). Митрополит Удовенко, єпископ Сергій Халюта(освячуюють в Криму С400, ЗРК, прикордонників РФ). Архімадрит Марк (настоятель чол.монастиря в Судаку).Донецьких (в тому числі з Святогірського монастиря). Приписка, в них правда диниреська….

  10. Читайте Друге послання апостола Павла до Солунян, там про те, до чого призводять розколи і кого за допомогою них, розкольники на трон воздвигають. Молімося,аби Господь ниспослав нам каяття Ніневітян, або- ждімо “градів” вже біля сіл наших.

    • Ще один фейк від МП. Бог покарає українців за роскол. О,фарисеї, в 2014 році “пророки з Почаєва” пророкували, що врожай ще посіїте, але вже не зберете….
      Брехуни і підлі. Вовки в овечих шкурах. Це мистецтво – бути в чужій державі і на законне прово створення ВЛАСНОЇ ЦЕРКВИ говорити про розкол і божий гнів.

  11. коли після виборів путя перекриє і газ, і вугілля, тикати будуть в тебе, і можливо не тільки пальцем. От тоді пофілософствуєш…

  12. Спілкуємось добре. Священник, а особливо єпископ дав присягу Богу спасти душі,а не губити. Це не єпископ, а політик. Вчення не несе, а молитва де?.

    • Бо це й не церква, а сатанинська політорганізація, яка- присвоїла собі найдорожче мені- церкву і патріотизм, тим самим- спаплюживши одне і інше. Все- обіsради. А скільки дуг за собою у пекло тягнуть!!!???, це- найстрашніша.

  13. Це мистецтво кацапів і їх апологетів: прийти на чуже, “віджати”, а потім, коли справедливість відновилася – обурюватися: нас притісняюють! Українці відновлюють свою церкву не у Воронежі, Курську, Орлі – а в себе вдома! Священників РПЦ і їх прихильників не виселяють в Сибір, Калиму, Сахалін – а кажуть: живіть, будьте, моліться, лише віддайте те, що вам не належить.
    І ще про один міф, який москвофіли зараз розкручують “Бог терпів і нам велів і скоро кінець світу….” – єдина православна церква, яка вбивала своїх вірян, спалювала інакомислячих священників, від якої втікали в сусуідні держави і навіть в Сибір мільйон (а це кожен 8 християнин держави) – Московія! Читайте історію, і не брешіть

  14. Ще один міф: була є і буде істинна церква. Довгий час лише приналежність до цієї церкви гарантувала парафіянину незалежно від діянь царство небесне. А тут пшик – є інші і канонічні. А вас немає, маски скинуті – є лише філія рпц. Ми живемо у країні де не переслідують і не вбивають за приналежність до іншої церкви, якщо ви не скоїли злочин. Але не брешіть і не прикривайтеся іменем Бога. З вами гундяєв і путін

  15. Шо він пліте? Він добре знає що УПУ з 1993року непідпорядковується Московському патріархату. Вони просто баламутять людей,бо той придурок Порошенко заплатив їм добряче.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок