<

Не просто вижити, а перемогти ворога вчив солдатів 14-ї ОМБР керівник “3-го полку” Руслан Бормовий

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:01 | 18.02.2016 / Володимир /
Перегляди
6
/ коментарі 4

Двотижневі курси базової індивідуальної вогневої підготовки за сучасними стандартами мали змогу пройти солдати, які несуть строкову службу в 14-ї ОМБР. Близько ста новачків освоювали правильність техніки поводження із зброєю із різних позицій, їх плюси та мінуси і в яких ситуаціях ці позиції можна використовувати. “Такий курс дає можливість не лише вижити, а й перемогти у війні”, – каже Руслан Бормовий.

“Бойові дії, що тривають в Україні, ведуться застарілими, ще радянськими методами. Хлопці, які потрапляють у зону конфлікту, просто не знають, як правильно себе поводити. Все, що їм кажуть – сидіти в окопах та відстрілюватися під час нападу. А тактика ведення бою, дії малих та диверсійних груп, звільнення окупованих територій, особливо міських, залишаються білою плямою в уміннях та навичках бійців”, – пояснив мету тренінгу керівник військово-патріотичного центру “3-й полк”.

Строковиків по-новому вчили розуміти стрілецькі позиції, їхні плюси та мінуси та де який метод можна застосувати. Бійці намагалися осягнути, що в одній і тій же ситуації можна діяти кількома способами.

“Професійно займатися військовою справою я почав із 2010-го року. Аби досягти певного рівня знань, я відвідую чимало тренінгів, навчань, курсів. Дуже багато, на даний момент, мене навчив гуру бойової справи Андрій Кебкало – очільник ПВК “Омега Консалтинг Груп”. Він – колишній легіонер Французького іноземного легіону, пройшов 15-ть військових конфліктів, охороняв прем’єр-міністра Іраку та генерала спецпідрозділу США, сім’ю президента Афганістану Хаміда Карзая та інших. У цієї людини варто повчитися воювати, аби бути професіоналом військової справи”, – розповів Руслан Бормовий.

Дозвіл на подібні новітні навчання керівництво 14-ї бригади дало, адже Руслан із солдатами займався на волонтерській основі, а штатних інструкторів у частині не вистачає. “Найпереконливішим аргументом навчання українських військових у професіоналів той же Кебкало називає наступне: війну краще вигравати не трупами ненавчених солдатів, а грошима і послугами професіоналів”, – каже тренер-волонтер. До речі, доба тренувань у керівника ПВК “Омега консалтинг груп” вартує 100-200 умовних одиниць.

Одначе, Руслан Бормовий запевняє, у людини, яка змогла повернутися живою із 15-ти війн варто повчитися. А ще вважає не доречним викидання мільйонів на закупівлю бронежилетів, касок та дорогої техніки, яка потрапляє у руки тим, хто нічого не вміє. Саме тому система ведення війни в Україні – як стара заржавіла бляшанка: від неї ніякої користі, навпаки – більше шкоди. Наприклад, в армії США на 1 млн. 200 тисяч солдатів – аж 48-м генералів. У нас – на 200 тисяч солдатів – більше 300-т.

В майбутньому, якщо командування 14-ї ОМБР дасть дозвіл, пан Бормовий готовий ділитися із хлопцями наступною порцією знань. Він переконаний, що така підготовка забезпечить уникнення в подальшому провальних операцій та людських жертв, яких могло б і не бути.

=
=
ý
=




коментарів: 4
  1. Тіпа гра зарніца – це те, що зараз на Сході. А тут хлопців вчили воювати, як воюють переможці світових конфліктів, а не совєти!

      • А де вчитися? Вже в окопі? там вже треба приміняти навики! А почати можна і зі спортзалу. В статті ж описано, що вони не рубежі долали, а застосовувати зброю вчилися. Чи хай все лиається як є – 100 грам і на врага. А водка вивітрилася – і сміливість теж!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа