<

На вулиці у Володимирі-Волинському цвіте отруйний борщівник висотою у 2,5 метри

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:57 | 28.06.2020 / Володимир / /
Перегляди
12
/ коментарів 10

На вулиці Митіна у Володимирі-Волинському росте отруйний борщівник висотою у 2,5 метри.

Про це БУГу повідомили місцеві мешканці. Розповідають, що ситуація звична – бачити на початку літа тут цю небезпечну рослину. Проте з кожним роком його стає все більше.

Рослину варто було скосити ще навесні, зараз зонтики борщівника надто високі. Але чомусь цього не зробили.

Борщівник – на вигляд невинна рослина. Цвіте білими квітками в червні-липні. Однак саме незагрозливий вигляд борщівника і те, що під час дотику до нього шкіра не пече, стають причинами того, що люди отримують опіки.

Отруйним у рослини  є все: стебла, листки і коріння. Навіть найменший контакт із рослиною під дією сонця може призвести до опіків. Прозорий водянистий сік рослини під дією ультрафіолетового (зокрема сонячного) випромінювання  дістає  токсичну властивість.

Мешканці Володимира-Волинського, будьте обережні. Не торкайтеся подібних рослин і розкажіть про це дітям.




коментарів: 10
  1. Прогуляйтеся за териконами третьої шахти, і за більшим озерцем вздовж струмка нереальні хащі з борщівника. Раніше вирубували, а зараз цим ніхто не займається.

  2. А як розведеться то ой що буде…. А та зараза ще як небезпечна та й викошувати її не так просто

    • Можна вивести моцним гербіцидом, або 2-3 весни вириваючи молоді рослини поки не зацвіло. Насіння дозріває досить швидко, тож, якщо момент упущений, варто полити зрізаний цвіт горючим і підпалити. Памятаймо про техніку безпеки, бо рослина небезпечна

      • Ти забув написати,що сопілкі та флейти зі стеблів робити не бажано.А листям попу витирати,це добре від гіморою.Спробуйте,воно лікує.

          • Не умнічай,зіграй ліпше на флейті з борщівника:))

  3. Олеже,як там одьожка на жінці,від Дзда,нормально дивиться?зате не за гроші…

  4. В центеі міста біля старої закинутої червоної єврейської школи гляньте! Ще добре що туди діти не занадились. Треба вирубати ще до завязування насінинок у квітках. Якраз маєте захисні костюми в яких кропиви від короно вірусу і вперід на косовицю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа