<

На фасаді Володимир-Волинської школи відкрили меморіальну дошку Юрію Богдановичу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:57 | 10.10.2018 / Володимир /
Перегляди
32
/ 1 коментар

10-го жовтня, на приміщенні загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2, відкрили меморіальну дошку на честь військовослужбовця, учасника Революції Гідності та  АТО Юрія Богдановича.

Участь у відкритті меморіальної дошки взяли міський голова Петро Саганюк, військовий комісар Волинського обласного військового комісаріату Роман Кулик, члени громадської організації ,”Спілка ветеранів АТО”, родичі, близькі та однокласники померлого, старшокласники школи, в якій 32 роки тому навчався Юрій, – йдеться на сайті Володимир-Волинської міської ради.

Право відкрити пам’ятний знак воїну, який виконував обов’язок перед Батьківщиною в зоні АТО, надали дружині Юрія Наталії, доньці Мар’яні та сину Іллі, а також міському голові Петру Саганюку.

Настоятель церкви Віри, Надії, Любові отець Євген освятив меморіальну дошку, а всі присутні помолились за упокій душі померлого патріота, поклали квіти до дошки. Пам’ять про воїна, який займав активну позицію у соціально-економічному житті громади, де жив, допомагав волинянам, які проходять службу та виборюють незалежність на сході України, вшанували хвилиною мовчання.

Щирими були слова обласного військового комісара Романа Кулика, адже він, як ніхто інший, знає, яку Юрій Богданович надавав матеріальну підтримку при підготовці до участі в АТО військової техніки, споряджав мобілізованих до армії під час першої хвилі юнаків. Добрим словом згадали однокласники воїна, які численним класом прийшли вшанувати пам’ять Юрія.   Прикладом для наслідування як людину великої душі, справжнього захисника і патріота назвав Юрія Богдановича друг і товариш, екс-голова Луцької РДА Ігор Ярмольський.

Довідково:

Богданович Юрій Володимирович народився 17 липня 1969 року у місті Володимир-Волинський.  Навчався у Володимир-Волинській середній школі №2, яку закінчив у 1986 році.Вступив до педагогічного університету в Луцьку, де одружився і проживав селі Зміїнець Луцького району з дружиною Наталією та дітьми Іллею, Мар’яною та Ангеліною. Приватний підприємець, волонтер. Під час Революції Гідності одним із перших брав участь у подіях на Майдані. Був мобілізованим.

30 квітня 2014 року йому  присвоєно звання – капітан.  В кінці 2014 року брав участь в антитерористичній операції на сході України. Помер 25 січня 2015 року.  У квітні 2015 року визнаний учасником бойових дій. За рішенням сесії Луцької районної ради присвоєно звання «Почесний громадянини Луцького району» (посмертно).




один коментар
  1. А його сестра Людмила Плахотна яка є головною освітЯнкою області не була присутня.Дивно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер