<

На 4,5 місяці покинув військову частину: у Володимирі судили дезертира

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:19 | 4.12.2020 / Володимир / , , /
Перегляди
9
/ Коментарі відсутні

У Володимирі-Волинському на лаві підсудних опинився військовослужбовець, який втік з військової частини. Йому загрожувало 3 роки тюрми.

Справу розглядав Володимир-Волинський міський суд.

Уродженець Львова, який є учасником бойових дій, проходив військову службу за контрактом в одній із військових частин, місцем дислокації якої є Володимир-Волинський.  

Не отримавши дозволу відповідного начальника, 31-го березня військовослужбовець не з’явився вчасно на службу. Й, не маючи поважних причин, 4,5 місяці, до 18-го серпня, був відсутній у військовій частині.

Проти чоловіка порушили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 407 КК України (Самовільне залишення військової частини або місця служби).

Під час засідання суду, обвинувачений свою вину в інкримінованому йому злочині визнав повністю, зазначив, що не мав наміру назавжди ухилитись від проходження військової служби, й запевнив, що щиро розкаявся у вчиненому та просив суворо його не карати.

Розглянувши матеріали справи, суд визнав контрактника винним та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки.

Однак, звільнив його від відбування призначеного покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 1 рік, якщо він протягом іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов’язки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок