<

Мешканка Устилуга незадоволена тим, як навчають дітей у місцевій школі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:43 | 21.11.2019 / Володимир / /
Перегляди
18
/ Коментарі відсутні

Мама школяра, що навчається в Устилузькій ЗОШ І-ІІІ ступенів, написала лист у якому висловила своє незадоволення тим, як проходить навчальний процес школі.

Лист мешканка Устилуга надіслала на адресу Район.Володимир-Волинський.

Жінка просила не називати її ім’я та прізвище. Видання подає лист без змін та доповнень.

«Доброго дня. Я мама трьох дітей. Старша донька навчається в 2 класі. Наступного року піде середня до 1 класу. Стикнулася із такою проблемою як Устилузька школа. Вчителі на сьогоднішній день не зацікавлені навчити дитину. Відбувають «днювку» і до Польщі. Якщо вчитель їде на курси чи йде на лікарняний, заміни немає, бо як сказали самі вчителі, вона не оплачується. Запровадили нову школу для першачків. Громада і школа не змогла належно це все забезпечити. Минулого року навчальний процес почався з першого вересня, а нові парти привезли в середині жовтня. Постійно треба здавати кошти на ремонти класів. Батьки змушені наймати репетиторів бо знань немає. І для цього потрібно возити у Володимир. А це все час… Розвиток дошкілля, як такого, навіть не розглядається. Немає жодного гуртка. Боротьба за одне карате яка була. Батьки масово переводять своїх дітей у Володимир, незважаючи на те, що потрібно кожного дня возити, в пошуках кращої освіти для своїх дітей. Прикладів багато можна навести, але усі мовчать….

Краще перевести дитину в іншу школу і не сваритися. Але так не можна. Ми живемо теж в місті і треба піднімати його статус. Проблема в тому, що Устилузька ОТГ не зацікавлена щоб місто процвітало і від цього дуже прикро.

Лише в інтернаті (Володимир-Волинський ліцей «Центр освіти» – ред.) навчається більше 50 дітей. І у мене постало питання переведення своїх дітей у місто Володимир з наступного року, бо діти заслуговують кращого…»

Нагадаємо, з Устилузької ОТГ чимала кількість школярів навчається у школах Володимира. Найбільше їх у другій та третій одинадцятирічці, також є у гімназії. Це і початківці, й учні старших класів.

На початку минулого року володимирський міський голова Петро Саганюк підняв питання компенсації витрат на учнів із ОТГ, які навчаються у школах Володимира-Волинського.

Якщо із Зимнівською та Зарічанською громадою міській владі вдалося порузумітись і вони погодилися платити за своїх учнів, то на сесії Устилузької ОТГ депутати не підтримали відшкодування таких витрат.

На початку цього року стало відомо, що деякі мешканці об’єднаних територіальних громад Володимирщини прописують дітей у місті задля того, аби вони стали учнями місцевих навчальних закладів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця