<

Мер Володимира-Волинського назвав сюжет ICTV про військові казарми – заказним, а журналістів звинуватив в тому, що вони не розібралися

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:21 | 11.07.2017 / Володимир /
Перегляди
1
/ коментарів 5

11-го липня під час брифінгу міського голови Володимира-Волинського Петра Саганюка та представників місцевих ЗМІ підняли питання сюжету центрального телеканалу країни ICTV, де місцеву владу звинуватили в тому, що на військових накладає непосильний земельний податок в 17 мільйонів гривень.

Ще під час наради з начальниками структурних управлінь міської ради, Петро Саганюк зазначив, що існує відповідне законодавство і його потрібно дотримуватися.

“В минулому році ГоловКЕВ і КЕЧ наша безтолкова, я не боюся цього сказати, протринькали майже 9 мільйонів грошей(були виділені з держбюджету, однак не освоєні – ред.), а так звільни від земельного податку. Свідерський (Олег Свідерський, секретар міської ради та заступник мера – ред.) їздить і поставив питання про виділення земельної ділянки під кладовище. Вже 5 років їздить, ніхто палець об палець.. вони думати не хочуть на рівні полковника, а про генералів помовчу… Генерали – це ті, хто воює, а ті хто в тилу – це тилові криси! Я не боюся цього сказати. Всі ж платимо військовий збір? Подивіться скільки даємо – область дала 2 мільйони, ми дали 500 тисяч, зараз поклали 300 метрів квадратних бруківки, перед цим 100 метрів квадратних. Військове містечко – житло передано місту, а земля рахується за ними (військовими – ред.). Ну як так? Я не можу там робіт робити… На житло військових ми кожен рік витрачаємо біля 5-ти мільйонів гривень,” – акцентував міський голова Володимира-Волинського.

Сюжет телеканалу ICTV:

Представникам місцевих ЗМІ Петро Саганюк пояснив, що податок на землю військовим в рік нараховується близько 4-х мільйонів гривень. 17 мільйонів про які зазначають в сюжеті журналісти телеканалу – це загальна сума оподаткування зарплати військових. Із цих 17-ти мільйонів податку , 60% йде в місцевий бюджет, частина в держбюджет і частина в обласний бюджет.

В цей же час, у міській раді Володимира-Волинського повідомили, що податку у категорії “військовий збір”, місто у 2016-му році сплатило для військових понад 10,5 мільйонів гривень. За шість місяців 2017-го року – понад 5,3 мільйони гривень.

“Військові дійсно роблять свою роботу. От сьогодні буде губернатор працювати у військовому з’єднанні. Ми дали 500 тисяч, область дала 2 мільйони, перед цим ми дали 300 тисяч. От Микола Архипович (Гінайло – ред.) приніс перелік переданого від благодійного фонду (Матері Божої неустанної помочі – ред.) для військових. Чим можемо, тим і помагаємо.” – додав Петро Саганюк.




коментарів: 5
  1. В нашого мера все що погане, то заказне,мабудь наш славний мер також заказний.
    Пане мер,поїдьте подивіться як добудовується будинок для війскових,що зроблено в казармах,стан відремонтованих в лапках доріг,потрусіть трохи своїм задом. Мабудь Вам давно пора на відпочинок, дивись і пропадуть заказні сюжети.

  2. Сюжет несподобався, значить заказний. Вже в місті все продав,що можна було і не можна. вже добрався до військових.

  3. З того, що я прочитав зрозумів лиш одне: “МЕР” взагалі не вкурсі стосовно цифр, про розміри податків сплачених військовою частиною (стосується ПДФО) він взагалі попав, що називається “в молоко”. Ало, шановний, у 2016 році військова частина сплатила 70 млн. податку з доходів фізичних осіб. Скажіть, хто ще так годує місцевий бюджет& А ще запитання, у Вас буде можливість знайти такі кошти, якщо раптом хтось прийме рішення вивисти частину з Володимир_Волинського. Принаймні зараз для МОУ м.Володимир-Волинський не привабливий для розквартирування там підрозділів. Також хочу звернути увагу, на відміну від мерії Волдимир-Волинського, військові трохи краще розбираються в законах і вміють рахувати кошти платників податків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця