<

Інклюзивно-ресурсний центр відкрили у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:06 | 6.03.2018 / Володимир /
Перегляди
29
/ коментарів 29

6-го березня у Володимирі-Волинському урочисто відкрили інклюзивно-ресурсний центр. Вперше про створення подібного центру у місті заговорили батьки дітей з особливими потребами близько 2,5 років тому. Нарешті, розповідають вони, мрія втілилася в життя. 

“Сьогодні дуже радісний день. Подібний центр – це мрія ГО “Берег надії”. До нас в організацію прийшли маленькі діти. Через це і постало питання створення реабілітаційного центру. Їхні очі просто не давали нам опускати руки. І зараз ці діти тут. В нашій організації є і старші дітки. Створити подібне місце для їхнього перебування і розвитку – це наша чергова задача. Боротьба за центр розпочалася у серпні 2015-го. Це був довгий шлях і доволі складний. Дуже довго шукали керівника. Проте тепер я можу зі спокійною душею зайнятися громадською організацією, бо знаю, що Олена Токарєва – це людина, яка знаходиться на своєму місці. Я з радістю залишаю їй свою дитину”, – розповіла голова ГО “Берег надії”, одна з ініціаторок створення подібного центру у місті Олена Кандиба

Інклюзивно-ресурсний центр знаходиться у приміщенні міського управління освіти. Тут для його функціонування було виділено 150 кв.метрів. Ремонтні роботи у кімнатах вдалося зробити приблизно за півріччя. Провели і конкурс спеціалістів. Сьогодні у центрі працює 4 фахівці. Це поки що мало, зазначає директор установи Олена Токарєва. Так, наприклад, не вистачає реабілітолога.

“Про такий центр мріяла дуже давно. Не вийшло його зробити у Нововолинську. А тут якось все почало виходити швидко. Я знаю, що раніше батьки довгий час до цього йшли, пояснювали владі, що подібний заклад – це необхідність. У серпні ми зареєстрували реабілітаційний центр. Потім перереєстровували його в інклюзивно-ресурсний центр. За положенням в інклюзивно-ресурсному центрі має працювати 12 спеціалістів”, – поділилася Олена Токарєва, директор центру. 

Нагадаємо, Тетяна Токарєва раніше розповідала “БУГу” про можливості для діток, який відкриє реабілітаційний центр.

Можливість перерізати срічку випала одній з вихованок центру.

На урочистий захід завітали батьки з дітьми, міський голова Петро Саганюк і його заступники, народний депутат України Ігор Гузь з командою. Як зазначив Петро Саганюк, у планах розширювати установу.

“Є більше 60-ти заявок від сімей. Це багато, тому треба центр розширювати. Ми розглядаємо можливість віддати центру і інші приміщення у будівлі. Я впевнений, що депутатський корпус виділить ще кошти для потреб діток”, – сказав міський голова Петро Саганюк.

Для того щоб центр запрацював, було виділено кошти з місцевого бюджету. Надійшли гроші і з державного бюджету завдяки сприянню народного депутата Ігоря Гузя – майже 200 тисяч гривень.

“Коли я минулого разу сюди приїжджав, приміщення ще не було відремонтоване. На прохання пані Олени ми змогли спрямувати необхідні кошти. Є перспективи розбудови центру. Можливо, у майбутньому ми побудуємо у дворі майданчик для діток. Мрія багатьох втілилася, але не потрібно зупинятися. Треба йти далі”, – зазначив Ігор Гузь

Інклюзивно-ресурсний центр у Володимирі-Волинському – це, перш за все, заслуга батьків, які йшли до цілі, не опускаючи рук, а також – вдало підібраного керівника, який живе своєю справою.




коментарів: 29
  1. Шановна, пані Токарєва Олено, а Ви знаєте , що Ви прийшли працювати на посаду директора інклюзивно-ресурсного центру з порушенням закону, тому що конкурсу на посаду директора чомусь не було. а згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 року № 545 ” Про затвердження Положення про інклюзивно-ресурсний центр директор центру призначається на посаду строком на три роки на конкурсній основі. А Вас як прийняли ? В нас психологів в місті і своїх вистачає… А ще хочу додати пану Свідерському , як скачує з інтернету чуже положення про конкурс фахівців, то потрібно змінити Чернігівську міську раду на Володимир-Волинську. А то під час конкурсу таким ” мудрим ” себе ставив….

  2. Дуже радий за Олену Токарєву, яка своєю працею показала, що не треба зупинятися. Надіюсь, що і в нашому Нововолинську з часом відкриється подібний Центр.

  3. в народі кажуть як назвеш корабель так і він попливе, в діловому світі кажуть ще так як саме почнеш справу так і далі ця справа піде і далі . Прикро , що пані Токарева , почала таку необхідну справу з порушеннями законодавства України. Не завжди виправдано є те , що не можна в ніякому разі робити .Кажуть , що саме і створення цього центру і визначення штату і проведення конкурсу пройшло через місцеву не так як би повинно бути …

  4. Конкурс я проходила в серпні. Офіційно, з дотриманням усіх необхідних заходів. Так в Володимирі є свої психологи але чомусь за 1,5 року так ніхто і не взявся за роботу. Конкурс був відкритий, можна було подати заявку і взяти участь. А порушення закону заключається в тому що я запізнилась на 3-5днів з оприлюдненням положення про конкурс на спеціалістів. Так це моя помилка. Але депутати проголосували і допустили розглянути мій проект. Конкурс проводився теж відкрито і чесно. Основна ціль щоб центр запрацював. Розкажіть зараз про порушення закону батькам і нашим дітям.

    • до Олени . Ну а штат Вашої установи Ви може кажете , що порахований вірно … Ну якщо Вам в цьому допомагати фахівці фінансово- економічного напрямку з нашого міськвиконкому , а особливо п. Шибирин , то я тоді Вас змлжу зрозуміти , звідки взявся такий штат і по спеціалізації і по кількості одиниць …

      • А штат нашої установи абсолютно відповідаає положенню інклюзивно-ресурсного центру. Ще й замалий. Бо їх має бути 12 одиниць. А в нас на разі 6,5.

        • До Олени. Це Ви так вважаєтє , а правда може бути інша , хіба Вам можна вірити , адже Ви своіми діями ввели в оману не тільки депутатів, а і всю громаду міста !!!

  5. “Жительці Володимира-Волинського”. Зульфія,відкрий личко!Чи тільки анонімно кляузи строчити вмієте? Обливати брудом чужі здобутки припускаю легше ніж досягнути успіху власноруч.Токарєра почала з нуля і в результаті цілком заслужено перерізала стрічку. Можете краще? Будь ласка…

  6. Оленко! Дуже радію з того, що бажання допомогти особливим діткам, здійснилося. Знаю наскільки важкий і тернистий був цей шлях. Вашим вихованцям не важливо, яким чином все відбувалось, головне, що тут їм затишно та добре. Шкода, що нововолинська влада не зрозуміла наскільки це важливо було для таких діток та їх батьків. Мабуть, чужа біда не болить…

    • до Олени. Сама ідея про створення в місті такої установи заслуговує на повагу . А от сама процедура створення цієї установи від початку ідо кінця – пахне авантюризмом . Всі рішення пр створення такого центру повинні були пройти через чітко визначені законодавством юридичні процедури . Намомість що маємо – на сесії не повинні розглядатися проекти рішення , які мають нормативно-правовий статус , що не були розміщені за 20 робочих днів до дня проведення сесії . Ви зазначаєтє , що міські депутати проголосували за таке рішення , я думаю , що наші депутати , якщо їм сказати проголосуватьи , щоб ви були королевою Англії , вони б проголосували . Але таке порушення це пів -біди . Є значно більша правова проблема . Діло в тому , що згідно законодавства Ви на момент розгляду питань на сесії , що стосуються функцінування установи , якою керуєтє , не були субєктом права внесення пропозицій щодо розгляду питань на розгляд сесії , тим більше ви були самозванним автором проектів рішень , що розглядалися на сесії .Тобто де -юре всі рішення сесії щодо функцінування центру є нелігетивними з всіма витіючими з цього наслідками. Але головне навіть не втому ,що так з вашої подачі все це сталося , а те , що Ви будучи присутньою на сесії і чули , шо є порушення законів України , ВИ не зробили ніяких висновків іне опридлюнили свою позицію щодо неприйняття депутатами помилкових неправових рішень , тобто свідомо прийняли факт порушення законів , що звязані з центром , тобто ви зробили вигляд , що Вам до лампочки дотримання законодавства. І що тепер буде далі … Невже Вам так хотілося вже керувати і ви начхали нормальний шлях створення такої установи … і що так будете далі так керувати …

  7. Ніхто нікого не обливає брудом. Просто прикро, що все проходить із порушенням .Як Ви пані, Олено , могли в серпні проходити конкурс в інклюзивно-ресурсний центр? Якщо ви ще в серпні працювали директором центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів. А 16.11.2017 року №21/26 Рішення Володимир-Волинської міської ради Реогранізували центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів м.Володимир-Волинського шляхом перетворення на Володимир-Волинський інклюзивно-ресурсний центр. І В Положенні чітко написано, що створити з 01.01.2018 року комунальну організацію Вол.-Волинський інклюзивно-ресурсний центр шляхом перетворення комунальної установи центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів м.Вол.-Волинського і керівництво діяльносю центром здійснює директор, який призначається на просаду строком на три роки на конкурсній основі. Так , що конкурсу для вас не було!!!

  8. Ви всі, ВЕЛТКІ МОЛОДЦІ, хто зробив таку велику справу, люди беріть рідненькі приклад, правду кажуть треба не говорити а робити от і результат. Ті мами змучені долею хоч трошки в гору глянуть, і витруть слези. Надія і підтримка це святе. Нащо негатив сіяти, тут він нідочого, бо ніхто не від чого не застрахований. Давайте сіяти добро в своїх серцях, і брати приклад.

  9. :) це писець скільки навколо грамотних і юридично підкованих, але тоді і там, де хтось шось конкретно і практично робить.А самі сидять по норах і тільки вичікують моменту шоб “проумнічати”.
    Да, жителько, жителю, юристе, небайдужий, читач і інші?

    Знайте, Бог створив письменників, а Сатана юристів. Так шо, пані Олено, читайте побільше з дітлахами і ігноруйте місцевих “сатанистів” :)

  10. До діда. А може вже пора під високими гаслами бо щось треба робити та ці заклади нарго працюють красти , дерибанити , витягувати безпідставно в нашому місті державні кошти та кошти з місцевого бюджету , адже ці кошти платників податків всіх людей і робити собі певні привілегії не тільки антиморально а і протизаконно .Цікаво куди дивляться наші силові структури на такі неподобства в нашому місті ? Адже це вже стало смстемою в нашому місці – згадайте виділення багатомільйонних коштів на Спту , на школу -інтернат Вірковського і т.д.

  11. Ну що ж, підсумуємо: самопоміч біситься. Але ви тільки подумайте через що – у місті відкрили установу для дітей з інвалідністю не витримавши строки публікації рішень на сайті. Знаєте, мені глибоко плювати на ваші 20 днів, ці діти роками сиділи дома,деякі і з хати не можуть вийти, мами не мають можливості відійти на годину, руйнуються сім’ї,доступність міста 10%, – і ви мені зараз будете розказувати за порушення бюрократичних процедур. Пані Вірі свого часу теж пропонували очолити центр, вона відмовилася. А зараз ми найшли найкращого спеціаліста з всіх кого знаю, а ви будете гнати що все зле. Знайдіть реальні проблеми і вирішуйте їх, а щодо дерибанів і витягування коштів – то ви взагалі не по адресу. А, і Вірковський з міського бюджету грошей не брав, ви просто трохи не в курсі.

    • Що там бере чи не бере Вірковський за влаштування в школу – інтернат звичайних ( нехворих) дітей батьків особливого кругу ніхто точно не знає, а те що як ці діти
      оформляються і які на них виділяться кошти порівняно з іншими школярами міста – це вже пахне кримінальним шахрайством …

  12. Найкращі спеціалісти працюють в своїх містах! А де пахне великими грошима – там завжди є волонтери!

    • Навіть якшо Ви і праві, чому так примітивно зациклюватись на грошах? Вам їх по життю не хватало?
      Подумайте з точки зору дітей, які отримають шматочок свого щастя, і їм наплювати хто, скільки, з ким, і де.
      Думайте позитивно, будете мати хороше здоров’я і, як наслідок, своїми руками чи головою заробите достатньо грошей, шоб не зациклюватись шо хтось дерибанить, а не Ви!

  13. Ніколи не буде щасливою нація, представники якої намагаються гнобити людей, які намагаються змінити щось на краще! А не помиляється той, хто нічого не робить.Звертаюсь до тих, хто так “вболіває” за дотримання літери закону: зробіть хоча б якусь справу, яка зменшила б страждання інших. І, якщо, Оленко, тобі плюють у спину, значить ти на вірному шляху та ідеш попереду. Наснаги, тобі, терпіння!

    • Всі добре знають як в місті ппризначаються та приймаються на роботу керівники установок , зокрема і бюджетних . Може хто знає чия є протеже Токарева ? . Якщо Саганюка , Свідерського чи Пктрука – то тоді може бути зрозуміла така поведінка та дії Токаревої . Названим посадовцям начхати на те , що є закони України , що їх треба поважати та виконувати і це вони демонструють неодноразово . ну а з Токаревою можливо працювало правило – з ким поведешся – того наберешся…

  14. Прикро читати коментарі…особисті образи, бруд і болото… Як би там не було – результат чудовий!

    • “Бытіє опрєдєляєт сознаніє”, а наших людей вже так все в тому “бытії” дістало, шо не вміємо не то шо радіти, а навіть усвідомлювати, шо існує шось добре…

  15. Ну з протеже мене трохи розсмішили, бо тоді я протеже «Берега надії» і Кандиби Олени, яка бачила мою роботу в нововолинську. Про гроші теж… пів року працюю на мінімалці. Але Бог х Вами і Вашими судженями. Життя поставить всіх і все на своє місце.

    • До Олени. Дивно , що Ви апелюєтє до Кандиби , а хто вона ж вона – людина з кругу п. Вірковького , який вже багато років дурить державу під високими гаслами та інших владців міста, які більше дбають про себе ніж про інтереси громади …

  16. Шкодую що ввязалась у цю безглузду полеміку, пишу тут востаннє. Вже казала що оцінюю людей по вчинка.. поважаю Вірковського бо його заклад є професійним і дає якісні послуги, глибоко поважаю Олену Кандибу бр її організація Реально допомагає людям з особливостями розвитку, я глибоко поважаю Гузя і Саганюка , Свідерського Матвійчука в моїй сфері в моїй роботі вони зробили дуже багато і дякуючи цьому ми маємо відремонтований, оснащений зі спеціалістами центр. Вже маємо і вже працюємо. По штату.. п. Віра в освітянських закладах в контекмсті інклюзіі дається один асистент на трьог дітей, плюс вчитель.. тепер рахуйте яким ма бути реальний штат. І якщо маєте хоча б примітивне уявлення про роботу х особливими дітьми зробите правильний висновок. І ще.. якщо знайомі з основами конфліктології то мпєте знати що критика і конфлікт буває констиуктивним і деструктивним. З вашої діяльності нічого конструктивного не бачу. Не бачу реальни пропозицій чи допомоги. Навіть перед відкриттям можна було просто по людськи прийти з пензликом чи вткруткою, поволонтерити.. ну але то не царська справа, розумію. Простіше тут строчити деструктивне критиканнство.

  17. Півтора року нікому з психологів місста та посада і той центр не був треба.Токарєва приїхала,пройшла конкурс і робить роботу,яку вміє робити правильнио і добре.
    Сєргєєва хай сходить до сповіді а потім піде в монастир, буде більше толку.

  18. Моя дитина відвідує центр. І мені байдуже чи були порушення при відкритті. Хтось напевно хоче “нагріти руку” на цьому, от і паскудить все. А Лєну ми всі батьки не дамо змістити з посади, (якщо хтось таке задумав, судячи з написаного вище)бо вона дала можливість нам і нашим дітям подивитись на все іншими очима… Дякуємо!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа