<

Гроші світового банку можуть пройти повз Володимир-Волинський?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:00 | 23.04.2015 / Володимир /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Вже у липні цього року на рахунки Володимир-Волинського ТМО надійдуть кошти для створення амбулаторій загальної практики сімейної медицини зі світового банку. Однак, місто досі немає приміщення для створення цього медичного закладу. Запланована передача у комунальну власність колишнього медпункту цукрового заводу провалилася. Відтак, освоювати кошти світового банку наразі місту немає на що. 

Близько 5 мільйонів гривень передбачені в рамках реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» для Володимир-Волинського району та міста.

Проектна документація була виготовлена на частину приміщення школи №5. Однак, дехто із депутатів міськради вважає, що навчальний заклад повинен виконувати свої прямі функції. Тому влада міста вирішила розглянути інші варіанти. “Навіть якщо ЗОШ №5 не запрацює на повну потужність, бо там немає стільки учнів, на скільки розраховане приміщення, частина навчального закладу можна переобладнати під садкові групи”, – каже Саганюк.

Розглядаючи варіанти інших приміщень згадали про приміщення колишнього медпункту цукрового заводу. Однак, злочинна діяльність екс-керівника підприємства Андрія Іванчука. мало того, що привела його до банкрутства, так ще і ряд об’єктів комунальної власності опинилися під заставою. Серед них – і вищезгадане приміщення.

“Як так вийшло, що власність міста пішла під заставу – не зрозуміло. Але факт лишається фактом. Медпункт під заставою. Я провів переговори із новим власником Володимир-Волинського цукрового заводу – генеральним директором ТОВ «Україна» Вадимом Леві і він погодився з аукціону викупити це приміщення та передати у власність міста. Там і планується амбулаторія”, – розповів Петро Саганюк.

Як так вийшло стає зрозумілим, коли дослідити “професійну діяльість” Андрія Іванчука. У 2000-х роках він був бізнес-партнером прем’єра Яценюка по фірмам «Юрек-аудит» і «Юрек, лтд». Окрім спільного бізнесу із  Келестіними він мав і власний цукровий бізнес – очолював ТОВ «Цукрова компанія України», зареєстроване на Ірину Іванчук. Коли пан Іванчук склав повноваження директора «Цукрової компанії України», його місце зайняв Володимир Степанович Яценюк. Нагадаємо, два роки тому Арсеній Яценюк був змушений визнати, що Володимир Степанович є його «двоюрідним або троюрідним братом».

Однак, аукціон, що відбувся на початку квітня бажаного результату не приніс. Приміщення медичного пункту на торги не виставлялося.

“Арбітражний керуючий просто шахрай! Сергій Михайловський крутив щось, а в результаті сказав, що занизька ціна на об’єкт і не виставив на торги. Місцева преса вже писала про його махінації, однак, висновків посадовець не зробив. Він – нечесна людина. Я не боюся цього казати”, – зазначив мер Володимира-Волинського. “У липні прийде перший транш грошей зі світового банку – а освоювати їх немає на що, приміщення немає! Звісно, ми розглядаємо і інші будівлі, однак часу на це не багато”, – зазначив мер.

Нагадаємо, що на перший рік проекту на усі заплановані роботи передбачили майже 2,5 мільйона гривень. А на наступний – понад 3 мільйони гривень. Планується оснастити новостворені амбулаторії автомобілями, меблями та медичним інструментом. На всі об’єкти, окрім медичного пункту цукрового заводу, вже виготовлена проектна документація та отримані позитивні експертні висновки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок