<

Громада села Сусваль вирішила провести ще одні збори щодо переходу до ПЦУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:58 | 27.02.2019 / Володимир / /
Перегляди
7
/ коментарі 3

27-го лютого увечері відбулися підготовчі збори щодо переходу громади села Сусваль Оваднівської ОТГ, Володимир-Волинського району до ПЦУ. Як повідомляють мешканці села, на них здійснили підрахунок голосів, які мешканці Сусваля залишали на спеціальних бланках. Також розповідають, що мають відбутися ще одні остаточні збори.

На зборах 27-го лютого був пристуній голова Оваднівської громади Сергій Панасевич. Люди розповідають, що запрошували і священика місцевого храму, проте він відмовився брати участь у зборах.

Нагадаємо, що 24-го лютого у храмі Різдва Пресвятої Богородиці відбулися збори, про які не повідомили громаду. Як повідомив настоятель храму отець Богдан, тоді голосували не за перехід до ПЦУ, а за підтримку УПЦ. 40 голосів збрали за підтримку, а 9- проти.

Мешканці села стверджують, що результати таких зборів недійсні. Тому 25-го лютого вирішили створити ініціативну групу, яка опитала мешканців села про те, чи хочуть вони переходу до ПЦУ.

Було створено бюлетні для таємного голосування. Їх перерахували 27-го лютого в пристуності спостерігачів.

Зідно з результатами підрахунку, 337 селян проголосували за перехід до ПЦУ, за те, щоб лишитися в УПЦ – 44, утрималися – 14, 1 бланк був недійсним.

Незабаром повинні відбутися ще одні остаточні збори.




коментарів: 3
  1. Московський патріархат тільки й вміє, що обман чинити. Одразу видно, хто від лукавого.

  2. спарвжні віряни проголосували в церкві. чому ті що кричали за ПЦУ не прийшли в храм, коли відбувалося голосування? називають себе християнами, а до церкви неходять. шкода мені справжніх християн, яких розкольники виганяють з храмів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер