<

Фінансовий аспект електронної петиції про перейменування Володимира-Волинського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:10 | 23.02.2016 / Володимир /
Перегляди
4
/ коментарів 9

Електронна петиція про перейменування міста Володимира-Волинського у Володимир набрала достатньої кількості голосів містян, аби бути розглянутою владою міста. Більше 150-ти чоловік підтримало дане звернення. Однак, у місті проживає більше 25-ти тисяч чоловік і, на думку влади, необхідне дослідження думки усіх громадян, перш ніж робити такий важливий крок. Окрім того, на даний момент, обраховується бюджет цього заходу, який сягне мільйонів гривень. Бути чи не бути зміні назви міста, розважали сьогодні на брифінгу у заступника міського голови Ярослава Матвійчука.

У 1998-му році проводився референдум серед мешканців Володимира-Волинського по перейменуванню міста у Володимир. Тоді результати показали наступне: з 21-ї тисячі 287-ми мешканців “за” перейменування проголосувало близько 8-ми тисяч 660-ти чоловік, “проти” – 11-ть тисяч 665 мешканців.

На даний момент електронна петиція по даному питанню набрала чинності. Володимир-Волинський міськвиконком, зі слів заступника міського голови Ярослава Матвійчука, вивчатиме бюджетну складову цього питання. “За даними податкової адміністрації, 106-ть суб’єктів підприємницької діяльності змушені будуть змінити свої статутні документи. Окрім того, місту не дешево обійдеться заміна дорожніх знаків. А ще є монументальні знаки на в’їзді із Луцька та Нововолинська. Мова вже не ведеться про зміну паспортів та документації пересічних мешканців”, – розповів пан Матвійчук.

Окрім того, наразі виведений із юридичної дії закон України від 1991-го року “Про всеукраїнський та місцеві референдуми”. У новій редакції він прийнятий лише як акт, що врегульовує державні волевиявлення. Місцеві голосування не мають законної врегульованости. Тому, аби дізнатися думку більшості містян Володимира-Волинського, необхідний час.

На переоформлення усієї статутної документації на нову назву міста, за попередніми підрахунками фінансистів, необхідно мільйони гривень, виділені із міського бюджету. Чи є нагальна необхідність у скрутний економічний час на подібні витрати – питання, що лишається відкритим.




коментарів: 9
  1. З вашої статті виходить,що Дніпропетровськ легше та дешевше перейменувати у Дніпро,ніж нашому славному місту повернути ІСТОРИЧНУ назву !!!

    • Історична назва міста – ЛАДОМИР! А не який не Володимир! Яку історію Ви читаєте?

      • Коли саме місто називалось Ладомир? В які роки? Якщо можливо – вкажіть джерело інформації. Цікаво буде ознайомитись, яку історію Ви читаєте.

  2. Пане Матвійчук. Про які зміни паспортів та документації пересічних мешканців Ви говорите? Скажіть зразу, що не хочете нічого робити. Поки мер не буде в цьому зацікавлений – нічого не зрушить з місця. А він не зацікавлений.

  3. Я не можу зрозуміти про яку історичну назву ви говорите? Наше місто з 1795 року називається Володимир-Волинський, так це що не історія? Кому це потрібно, навіщо, невже окрім назви немає інших питань?

    • Місто називалось і Włodzimierz, і Włodzimierz Wołyński‬, до 1943 року(чи 1944?) – Володимир-Волинськ. Мені одна пані також доказувала, що місто називалось Волинь (Напевно по анології до Галича, як другої столиці Волинсько-Галицького князівства))) Але більшу частину своєї історії місто називалось Володимир.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер