<

Фільм “НАЧИТАЛИ” Володимир-Волинської режисерки переміг на кінофестивалі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:59 | 18.09.2017 / Володимир /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Ігрова короткометражка “Начитали”, створена режисеркою з Володимира-Волинського Світланою Федонюк, здобула перше місце у номінації “Кращий студентський фільм” 12-го Міжнародного кінофестивалю “Кінокімерія”, який відбувся 15-16 вересня.

Диплом та медаль студентці магістратури Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім.І. Карпенка-Карого Світлані Федонюк вручив Володимир Войтенко – ведучий програми “Арґумент-кіно” на телеканалі “1+1”.

Пан Войтенко побажав волинській режисерці здолати внутрішні сумніви і страх перед кіноавторитетами, сміливо йти далі, аби робити своє, новаторське кіно.

А член журі Лариса Брюховецька, головний редактор журналу “Кіно-Театр”, викладач кафедри Національного університету “Києво-Могилянська академія” і наша землячка з Любомльщини, подарувала книгу сценарію Івана Миколайчука та Еліані Сабате “Острів сліз»” У сценарії йдеться про долю волинської емігрантки Катерини Ясенчук. Жінка виїхала у США в 1915 році. Книга також висвітлює перебування французької режисерки Сабате й українського актора Миколайчука у Луцьку, де в 1985 році вони обирали натуру для майбутнього кіно.

“Дякую засновнику Фонду “Тільки разом” Ігорю Палиці за наданий міні-грант на виробництво фільму “Начитали”. Міському голові Петру Саганюку – за сприяння комунальних служб під час зйомок. А також тим творчим володимир-волинцям, котрі одразу повірили в мою режисерську ідею, сміливо стали акторами, дисциплінованою знімальною групою: Володя Назарук, Андрій та Галя Недбало, Аня Фурман, Валера Умрихін, Аліна Жук, Оля та Віка Аракчеєви, Свєта Венгровська, Стас Чуйко – сподіваюсь, у нас з вами попереду ще багато цікавого під музику Кая Каславіньєрі та Юрка Журавля!», – сказала Світлана Федонюк.

Також Світлана Федонюк поділилася планами на найближчу зйомку. Зокрема днями вона подала проект до громадського бюджету – на створення промо-ролика про Володимир-Волинський.

Додамо, що короткометражка “Начитали” включена і до міжнародного кінофестивалю “Місто Мрії”, котрий вдруге відбудеться у Рівному 26-30 вересня. За час прийому робіт у 2017 році надійшло 245 заявок від режисерів з 47 країни світу, журі відібрало 100 кращих. Програма фестивалю складатиметься з міжнародного та національного конкурсу, останній передбачає змагання повного метру, короткометражок та номінацію “Рівне. Волинь”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця