<

Фестиваль традиційної національної культури “Український коровай-сузір’я” відбувається у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:36 | 2.10.2016 / Володимир /
Перегляди
19
/ коментарів 20

2-го жовтня у Володимирі-Волинському відбувається дев’ятий фестиваль традиційної національної культури “Український коровай-сузір’я”. Святкові заходи розпочались з 10-ї години ранку у парку “Слов’янський”. До міста прибуло чимало офіційних делегацій із міст Волині та Республіки Польща.

В рамках фестивалю “Коровай-сузір’я” організатори проводять ще один – кінофестиваль “Зерно”. Кінофестиваль стартував об 11-й годині в культурно-мистецькому центрі. Відрити святковий кінопоказ запросили помічника народного депутата Ігоря Гузя Андрія Бокоча.

В програмі кінофестивалю показ документальних короткометражок: “Життя для дітей та їх сімей”, “Есе про Крим”, “Лист солдатам”, “Діти АТО”, “Схід і Захід – разом”, “Богданчик”, “Діти Донбасу”, “Світязь: дорога болю і слави”.

Додамо, що в кінозалі окрім солдатів військової частини прийшло ще близько 20 людей, серед яких Едуард Залуський, редактор газети “Місто Вечірнє” та депутат обласної ради Костянтин Зінчевич.

img_0798
img_0804
img_0811
img_0813
img_0814

Далі заходи перемістились на вулицю. Офіційні делегації ходою прийшли до обеліска Слави та стели Пам’яті Небесної Сотні, де відбулась панахида та покладання квітів. Звідти святкова хода попрямувала на вулицю Небесної Сотні та в парк “Слов’янський”.

img_0820
img_0821
img_0834
img_0844
img_0848
img_0851
img_0863
img_0865
img_0868
img_0875
img_0882
img_0884
img_0889
img_0892

Фестиваль відкривали делегації не тільки з України, але й гості із сусідньої Польщі. Так, привітати жителів Володимира-Волинського та району прибули: Світлана Мишковець, заступник голови Волинської ОДА, Юрій Горбенко, директор департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА, Петро Саганюк, міський голова Володимира-Волинського, Валерій Діброва, депутат Волинської облради та директор ТзОВ “П’ятидні”, Андрій Бокоч, помічник нардепа Ігоря Гузя, Лєшик Червонка, віце-староста Грубешівського повіту, Павел Августевак, радника повіту Грубешівського, Павел Осінський, голова ради гміни Городло, Андрій Бадзюнь, голова Іваничівської райради, Вікторія Магдисюк, керуюча справами Нововолинської міської ради, Сергій Карпук,  голова Шацької райради, Микола Сушик, голова Любомльської райради, Андрій Броїло, голова Ковельської райради, Віктор Козак, голова Ковельської РДА та Микола Пархомук, голова Любомльської РДА. Також шану віддали головним організаторам фестивалю Наталії Василець, голові Володимир-Волинської РДА та Роману Гуку, голові райради.

У святковій програмі фестивалю виступатимуть народний аматорський хор культпрацівників району “Любисток”, ансамбль народної пісні “Розмай”, дитячий вокально-хореографічний ансамбль “Зернятко”, юнацько-дитячий ансамбль народних танців “Полуничка”, колективи із Польщі.

На території фестивалю працює: фотовиставка “В об’єктиві Володимирщина”, виставка короваїв та снопів, виставка квіткових композицій, ярмарка ручних робіт, медова та сільськогосподарська ярмарка.

Святкування планують завершити близько 19-ї години – частуванням гостей короваями.

img_0895
img_0910
img_0911
img_0914
img_0916
img_0919
img_0920
img_0921
img_0922
img_0925
img_0929
img_0930
img_0931
img_0954
img_0955
img_0959
img_0963
img_0964
img_0968
img_0969
img_0970
img_0971
img_0972
img_0973
img_0976
img_0981
img_0986
img_0988
img_0991
img_0994




коментарів: 20
  1. Фотографу респект! так вдало показали цих сумних одиноких людей в палатках, “зацікавлених” глядачів у залі, засмучених майстрів рукоділля які не знали чого туди прийшли, втомлених працівників сільских закладів, яких зігнали для масовки і сказали що не вольно покидати шоу до його закінчення…

  2. Зінкевич не спав – так зафотографували. А вот нудні лиця педагогів видно на кожному фото.

    • Не нудні вони, а злі. Їх пару місців до того і в їхнє свято напрягали з цим заходом, вчителів перетворили в статистів, які забезпечували масовість гулянь.Сільські ради ставили палатки окремо, дитсадочки з тих самих сіл – столи окремо. І в тих і в других було замало матеріалу для виставки. Чому їх не поєднали? Снопи ще окремо. Короваї поставили щоб сцену закривали глядачам. А коровайниці хто? 99% – завклуби. То Люся, які мають бути лиця в тих людей?

  3. І відбувся великий український фестиваль зовсім не в унісон з погодою! Шкода…Видно, забагато амбіцій!

  4. Інформація і фотографії дуже вдало передали фестивальний настрій, ідею, а врешті шану усім українцям. Особливо тим хто береже українські традиції , популяризує їх, не втомлюється поділитись ними з людьми. А хто і як їх сприймає це вже особисте бачення, а не узагальнення. Шкода що звитяжну працю сільських бюджетних установ дехто може оцінити як примусову. На мою думку – усі вони заслуговують тільки добрих слів і подяк, і не тільки за активну участь у фестивалі. Фестиваль організовано на найвищу оцінку. Особлива подяка за акцент на використання кольорів українського прапору.

    • тоді чому в статті ЖОДНОГО слова про звитяжну працю завклубів і вчителів? перелік гостей – це досягнення фестивалю? це перелік тих хто виступив і потім пив горілку в той час як діти і дорослі з сільських рад і навть приїжджі колективи цілий день простояли під сценою і на сцені, щоб якась сотня містян на них подивилась. Де імена переможців конкурсів? де хоч приблизно описано як дітки виступали? нема…і не буде…зате “віддали шану” районному керівництву. МОЛОДЦІ! а місто вечірнє віддасть шану Оцалючці. от і весь ваш фестиваль

  5. Свято думаю гарне було, а от фотограф реально такі моменти зафіксував…..жінку на траві з цигаркою…. Невже не було кращого кадру?!

  6. Ха, а хвестиваль ОГО який. Чого варто те складання-покладання квіточок. Фу, нафталіном так і смердить! Як і наші освітяни, завклуби… у пнуться і шо… Бо ТАК СКАЗАЛИ ЗВЕРХУ!!!! А вони і раді підлизнути… Кому то тра те нищення природи? Кому то тра ті чачки, яких нема кому купувати? Ага ПД і Ко. Шоб галку чи хрест поставити. Тут-могили, і тут танцюють… От і думайте, чи варто до тих кого принесло на те свято йти дивитися чи вчитися. І чого ми там узяли? Видовищ? Ні рпро хліб тре думати, про робочі місця, а не щодня як не танцюльки то показюльки.

    • “Приємно”, коли бариги (під гучні крики про “сплачені” податки) лінчують бюджетників за сумні обличчя нікому не потрібні заходи і т.д.

    • Не варто тих сільських людей принижувати, вони зробили все що могли і навіть більше. Проблема в оргкомітеті який не думав про людей, а гризся з Людкою нінічучкою за корону принцеси фестиваля. І керівником оргкомітету була людина яка ще з зимненської школи привикла вчителів і кухарів за рабів у себе вдома тримати, то й тепер їх всіх нагнула. А треба було сісти і подумати всім разом головою, що на великій території треба мати вдосталь що показати. Або проводити щороку в другій сільській раді, який в нього рівень. Устилуг для початку був би найкраще

  7. Чого Бадзюнь виступав а не Павло? Павло це найкраще, що може бути на короваї

    • Павло себе дискредитував як свободівець, женившись на регіоналці. Того на вибори в парламент від 19 округу від Свободи піде Бадзюнь.

      • Будь-хто кинув би свободу заради такої жінки як в Павла. Посестри в траурі. Кохання головне

  8. А я б хотіла побачити, тим що зверху щось там не сподобалось, що ви б зробили краще..?! Ви тільки вміїте ля ля, а ділом нуль..Пишите танцюлькі в голові.. та слава Богу, що є куди піти та щось побачити цікавого, розгрузитись, розслабитись. Якщо вважаєте що можите зробити щось краще..побудуйте Адреналін Сіті!!!Слабо?)))

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер