<

Двоє зборів одночасно: У селі Охнівка, щоб випередити прихильників ПЦУ, церкву зачинили і провели своє голосування

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:38 | 24.02.2019 / Володимир / /
Перегляди
47
/ коментарів 5

24-го лютого в селі Охнівка Володимир-Волинського району відбулися збори щодо переходу Свято-Іоанно-Богословської церкви до ПЦУ. Прихильники ПЦУ зібралися під стінами храму, щоб провести спільні збори двох релігійних громад. Проте, прихильники УПЦ вирішили провести збори окремо.

Конфлікти в громадах Московського патріархату та Київського почалися ще кілька років тому. Прихожани УПЦ МП ходять на богослужіння до храму, а прихожани колишньої УПЦ КП, а тепер ПЦУ – на службу, яку проводять у приміщенні місцевого клубу.

Прихильники ПЦУ вирішили обійти мешканців села та зібрати голоси «за» та «проти» переходу місцевого храму в юрисдикцію ПЦУ. Кожен голос був записаний на окремому бланку та вкинутий до запечатаної скриньки.

Із цією скринькою прихильники ПЦУ прийшли до храму, де ще йшло богослужіння. Супроводжували їх священики ПЦУ. Люди стали чекати завершення богослужіння, проте, як потім виявилося, двері храму зачинили зсередини і провели свої збори, на яких зібрали підписи за УПЦ.

Нагадаємо, також підписи за УПЦ збирали цього дня в селі Сусваль Володимир-Волинського району. Мешканці села говорили, що громаду не повідомили про проведення подібних зборів.

Люди перед храмом також почали проводити збори. Як розповідають мешканці села, всього було зібрано 122 бланки. У них було 117 голосів «за», 1 утримався та 4 голоси «проти».

Пізніше двері храму відкрили і оголосили, що близько 30-ти прихожан проголосували за підтримку УПЦ. Перед храмом розпочалися палкі дискусії.

У цей день підтримати настоятеля храму Тараса Панасевича приїхали священики УПЦ, представник Володимир-Волинської єпархії УПЦ Олексій Шаран, єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир Мельник, а також настоятель храму у селі Сусваль.

До речі, митрополит Володимир з’явився біля церкви вже тоді, коли прихильники переходу до ПЦУ розійшлися.




коментарів: 5
    • ….і молитися за владу і військо своєїх держави… невже сам “гарант” коментує на бузі)))))))))))))))))

  1. Піп Олексій Шаран це той, що завжди без черги з Польщі на митницю бусом преться?

  2. Не треба панікувати ,церква належить громаді ,є закон який регламентує перехід ,якщо більшість за ,то перехід відбувся .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа