<

Дві панахиди, покладали квіти та вітали ветеранів – у Володимирі-Волинському відзначили День пам’яті і примирення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:36 | 8.05.2019 / Володимир /
Перегляди
4
/ коментарі 3

8-го травня у Володимирі-Волинському провели ряд заходів приурочених до відзначення Дня пам’яті та примирення. Серед них відзначення ветеранів Другої світової війни, покладання квітів до обеліску Слави та відправилення панахиди за загиблими.

Зранку ветеранів років Другої світової війни зібрали у Володимир-Волинській міській раді, секретар Олег Свідерський привітав і вручив грошові премії.

О 10:00 на площі міста зібралося чимало жителів та гостей Володимира-Волинського. Прийшли священики від ПЦУ на чолі з єпископом Матфеєм, а також від УПЦ з митрополитом Володимиром.

Зі словами шани та привітання виступив міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк.

Перші непорозуміння між УПЦ і ПЦУ з’явилися, коли священики не знали як їм правильно стати. Через кілька хвилин представники духовенства знайшли порозуміння та стали поруч.

На площі замість однієї спільної відправили дві панахиди за загиблими у Другій світовій та війні на сході України. Першими служити стали представники УПЦ, після них – ПЦУ.




коментарів: 3
  1. Знову черговий прокол у гуманітарній політиці міської ради. Екуменічні панахиди робити не варто. Немає у Володимирі, як і, зрештою, в Україні, екуменічних міжхристиянських відносин. Навіщо служити дві панахиди в одному й тому самому місці? Краще одну зробити на площі, іншу – на території валів Городища, або в якомусь іншому визначному місці. Бо слухати про “московський чобіт” з уст Матфея (Шевчука) або про “канонічність” з уст Володимира (Мельника) – не вельми блага справа. Обоє лукавлять. Бо один має масу хрестів, панагій, митр і риз з Московії. Інший – поступає неканонічно по відношенні до підлеглих йому священиків і не лише щодо цього. “Найбільше дискредитують церкву самі попи” – так писав 100 років тому дідуган Ленін.

  2. А я скажу що сьогодні попи молились воєдино,як ніколи. Стати так як їм хотілось їм не получилосьШевчук не говорив глупостей і вів себе на цей раз достойно а Мельник молився собі першим як і потрібно митрополиту Розділяються панахиди на день 22 червня одні моляться на площі, другі на валах, а сьогодні вони себе всі вели дуже добре, люди не соромились таких пастирів

  3. Може вже назвете Московську церкву іхньою правдивою назвою ,а не УПЦ,чи не було вказівки зверху .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа