<

Для первинки Володимира-Волинського планують придбати 75 тестів на коронавірус

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:13 | 18.03.2020 / Володимир / , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Для Володимир-Волинського ЦПМД планують придбати приблизно 75 тестів на вірус COVID-19.

Про це повідомила Генеральний директор КП «Володимир-Волинський центр первинної медичної допомоги»  Катерина Чубок.

Під час засідання сесії Володимир-Волинської міської ради 18-го березня вона зазначила, що 17-го березня був заключений договір на придбання тест-систем, які виявляють коронавірус, на суму 24 тисячі гривень. З них 20 тисяч – кошти з бюджету міської ради

Коли ж тести надійдуть – сказати важко, адже через ситуацію в світі та в Україні спостерігається дефіцит подібного продукту.

Нагадаємо, начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк повідомляв 17-го березня, що за день-два область отримає від держави експерс-тести на виявлення коронавірусу. Про це повідомляло видання Волинь24.

Генеральний директор КП “Володимир-Волинський центр первинної медичної допомоги” Катерина Чубок зазначила, що випадків захворювань із підозрою на коронавірус в місті не зафіксовано, також знизився рівень захворювання на ГРВІ, йдеться на офіційному сайті міста.

Виконувач обов’язків керівника комунального підприємства “Володимир-Волинське територіальне медичне об’єднання” Олександр Клачук зауважив, що на сьогодні в інфекційному відділені на стаціонарному лікуванні перебуває 4 пацієнти з ГРВІ та 2 пацієнти з пневмонією.

Телефони “гарячої” лінії за номерами 06375492070960898122 працюють цілодобово, а для розмежування хворих та здорових відвідувачів виписка електронних рецептів за програмою “Доступні ліки” може проводитись дистанційно, планові візити для хронічно хворих – за попереднім записом на сайті або за номером телефону 3-51-56.

Нагадаємо, 17-го березня у Володимир-Волинську лікарню доставлено ще 2 апарати штучної вентиляції легень. В цілому таких апаратів є 10. У лікарні підготовлено 2 бокси для можливих хворих на коронавірус. Медпрацівники пройшли симулятивні навчальні заходи, де закріпили відповідні знання, як діяти в екстрених ситуаціях. 

Нагадаємо, також під час сесії було вирішено заборонити роботу ринків на час карантину і робту суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер