<

Чотири села Березовичівської сільради висловили протест проти об’єднання з Війницею

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:33 | 11.08.2018 / Володимир /
Перегляди
7
/ коментарів 7

10-го серпня у селах Березовичівської сільської ради відбулися виїзні прийоми помічника нардепа Гузя Вікторя Хиця.  Жителі сіл Межилісся, Бегета, Хворостів та Яковичі, окрім своїх унікальних проблем підняли питання децентралізації та майбутнього об’єднання із Війницею Локачинського району.

Разом із помічником нардепа, на прийомах був присутній голова сілсьької ради Юрій Ковальчук. Чоловік розповів селянам кожного населеного пункту хронологію подій та як трапилося, що будуть об’єднуватися із Війницею. Головний аргумент голови був в тому, що він не міг піти проти волі понад 500 людей, які підписалися під листом і вимагали об’єднатися із селом сусіднього району. Процес наразі активно просувається і на жителів села чекають вибори.

В селі Межилісся, люди говорили, що не знали про збори і не змогли приїхати, щоб висловити свою думку. Мешканці села Межилісся стверджують, що їм краще об’єднатися із Оваднівською громадою та навіть висловили ідею доєднатися лише своїм село, проте це заборонено законом.

“Що робити нам, коли нас тут лише 100 людей живе, а в Березовичав в рази більше. Ми не хочемо громади із Війницею,” – говорили селяни.

В селі Бегета, мешканці також почали говорити за об’єднання, адже за словами людей, в селі нічого не робить, коли їх родичі живуть в селах де вже об’єдналися, то там ставлять майданчики, ремонтують школи, садочки, ФАПи.

“Ті збори були в неділю зранку. А в неділю ми ходимо до церкви. Ми про них дізналися лише потім. Чому нас ніхто не проінформував раніше. Ми б приїхали,” – стверджували жителі Бегети.

Щоправда мешканці села Бегета розділилися в думках до якої громади приєднуватись: чи до Зимнівської чи до Оваднівської. Основне. що хотіли залишитися в межах Володимир-Волинського району.

В наступному селі – Хворостів, ситуація склалася ще більш заплутано. Жінки стверджували, що їм не пояснили за що ставлять підписи. Селянки готові відстоювати свою позицію та хотіли повернути ситуація. Тому запитали в голови сільради, що повинні зробити, аби їх підписи були визнані не  дійсними. А також захотіли перевірити списки. Мовляв, були випадки, коли приходили до сусідів, яких не було вдома і замість їх ставили “утримався”.

Було домовлено, що жительки Хворостова напишуть звернення до голови сільської ради та розпишуть всю ситуацію зі попереднім збором підписів і будуть визнавати їх не дійсними.

В селі Яковичі, окрім питання відкриття магазину та діяльності місцевого фермера, також говорили, що люди проти об’єднання із Війницею та вони хочуть доєднатися до Зимнівскої ОТГ.

Із п’яти сіл, які відвідали помічник нардепа Гузя Віктор Хиць та голова сільради Юрій Ковальчук, лише жителі села Бобичі говорили, що вони хочуть увійти до Війницівської громади. Хоча тут жителів більше турбує питання перевезень, стану доріг, виплат допомоги.

Як підсумував голова сільради пан Ковальчук, якщо селяни захочуть то вони можуть створити ініціативну групу та процес об’єднання із Війницею Локачинського району все ще можна зупини.




коментарів: 7
  1. А це не з Районноі адміністраціі Володимира мутять воду ,хочуть люди нехай об’єднуються ,чого ім палки в колеса вставляти ,чи в Війниці вороги живуть .

  2. Ні це той, хто прийшов і порядок навів (?) (Майже як фюрер).Це хлопці з Полісся хочуть людям навязувати як їм жити і з ким обєднуватись, щоб бува кріпаки не повтікали з округу. А чого то на Поліссі не покерувати? демократ не хочу писати який.

  3. Так власне з Війницею ніхто і не хоче.Тільки пару дамочок, які є наближені до сільської ради Березович і дитячого садка, та їхнє оточення, сплять і бачать коли підуть до Локач

  4. А тепер правда серед Бугівської брехні! Всім відомо, що “Гузь і компанія” вже довго боряться за велику і багату (дуже багату!) Березовичівську сільську раду і найдорожче, що є на її території – виборці, які вже насичені “славою” нардепа і скоріше всього голосуватимуть на виборах за цього “героя”. Так працює, молодець. Але довгих чотири роки жителі сільради вагались, з ким обєднатись і, нарешті, визначились. Своїм вибором зменшують округ Гузя – на добру тисячу менше голосів! І почалось: фальшиві обрахунки про утопію з Війницею, залякування іншим районом, плітки про страшенні борги Війниці… Знаю, що процедура з рішенням про обєднання проходила згідно законодавства. І ті люди, які ще досі вірять, що їм допоможуть на “особистих прийомах”, знову повірили брехливим словам, що в Зимне буде краще. Їм пообіцяли не закривати медустанови і відкрити дитсадок. Рожеві гарні солодкі обіцянки… Прокиньтеся, люди!!! Реформи освіти і медицини проводяться на державному рівні і будь-то Зимне, Київ чи Війниця – 5 медустанов на сільраду це багато! Два садочки на 1300 населення нереально! Час змінився , не вірте “великим” дядькам! Читайте, питайте, аналізуйте! І ще трішки про сільського голову. Зараз шиєю стало прибужжя: вже дали йому цуцу чи пообіцяли – не знаю. Але думає лише про свою, вибачте, дупу. Йде проти волі абсолютної більшості своїх виборців, проти вас, люди! Чому не приймав “великий” помічник в Березовичах? … Прийме! Зустрінуть люди з вилами!

  5. Два рази на протязі І півріччя цього року відбувалися громадські слухання по питанню об’єднання громад. Рішення приймали мешканці сіл. Не доречно сьогодні говорити, що кілька «дамочок» з сільської ради Березовичі та дитячого садочка особисто проводять децентралізацію.
    Коли Ви, панове, навчитесь поважати рішення простих людей?

  6. А як тоді схід селян, сесія, голосування на них, збір підписів -це пару дамочок? А Локачі тут до чого?

  7. А чому не було виїзного прийому у Березовичах? Там теж багато проблем: віддані брату озера, які він фактично знищив; занедбані смітники, дороги і багато іншого. Приміщення яковицької школи яке загнали депутату Шпуру. Тут міг би Буг і прокуратура, могли багато чого дізнатись і висвітлити. Зрозуміло чому Ковальчуку вважаються різні дамочки і чому він так лиже дупу тим хто засідає аж у Києві. На фото видно що, на приймах громадян максимум 8 людей. То як ще переросло у масові обурення та протести? Чому журналісти полінувалися сфотографувати решту сотні людей, які стояли під дверима? Як для мента то це грубе недоопрацювання. І ще одне. Чому до жителів села Міжлісся сільська рада не повідомляє про прожодення зборів селян. Юрій Іванович чому так погано працює ваша установа і порушує конституційні права жителі Міжлісся?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер