<

Близько 300 сімей Володимира-Волинського втратили субсидію через борги за комуналку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:25 | 10.04.2019 / Володимир /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Через прострочену заборгованість перед підприємством теплових мереж 296 володимирським домогосподарствам припинили надання субсидій. Про це повідомив 9-го квітня на апаратній нараді при міському голові начальник управління соціального захисту населення Олександр Смикалюк.

За його словами, якщо сума простроченої заборгованості становить більше 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (наразі це 340 гривень) і термін прострочення буде понад один місяць, — то житлова субсидія не призначатиметься.

“Діє 329 постанова КМУ, якою були внесені зміни до порядку надання житлових субсидій. Там передбачено, що коли одеружвач житлової субсидії має заборгованість з одного виду комунальних послуг понад 20 прожиткових мінімумів, а це 340 грн, то підприємство-надавач послуг зобов’язане повідомити орган соціального захисту про таких боржників. Перша ластівка прилетіла позавчора. Нам підприємство теплових мереж надало список, в якому 296 споживачів, які невчасно сплатили комунальні послуги”, – розповів Олександр Смикалюк інтернет-виданню «БУГ».

Чи є можливість повернути субсидію? На це запитання Олександр Смикалюк відповідає, що «абонент завжди може сплатити свій борг, звернутися до нас і субсидія буде відновлена».

Також він розповів, що після того як люди почали отримувати монетизовані субсидії живими грошима, заборгованість по місту за комунальні послуги зросла на 30%. У травні уряд має визначитися, яка модель надання субсидій ефективніша і краще працює.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок