<

Бюджетно-земельна сесія відбулася у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:28 | 28.04.2017 / Володимир / /
Перегляди
0
/ коментарі 4

На засідання 17-ї сесії, 28-го квітня прибуло тридцять два депутати. Порядок денний передбачав 30-ть питань порядку денного, серед котрих кілька питань щодо теплокомуненерго, оплати праці та земельних рішень.

На початку, згідно регламенту, розпочали заслуховувати депутатські запити. Їх у міжсесійний період назбиралося близько десятка. Так депутат Сергій Радкевич зачитав запит щодо благоустрою газонів на вулицях Ковельська, Устилузька та Зимнівська. Після проведення робіт з вкладання бруківки обочини потрібно привести до гарного стану. За словами міського голови Петра Саганюка, ним вже було дано доручення керівнику комунального підприємства Полігон Олександру Козичку привести в порядок газони. Але погодився, що депутатське звернення прискорить дану роботу.

Також звучали запити щодо встановлення нових дорожніх знаків на вулиці Устилузькій, розміщення на сайті міської ради статистики виконання підтриманих місцевою громадою електронних петицій, у зв’язку із ростом рівня злочинності у місті – заслухати звіт керівництва поліції щодо проробленої роботи з запобігання правопорушенням у місті, необхідність перевірки харчування дітей у загальноосвітній школі номер два та інші. Більшість запитів була підтримана депутатами.

На порядок денний засідання було винесено більше тридцяти запитань.

Так депутати довго дискутували над першим проектом рішення “Про міський бюджет на дві тисячі сімнадцятий рік”. Згідно із проектом, пропонувалося виділити для потреб бригади 500 тисяч гривень з місцевого бюджету. Не погодився із запропонованим депутат Ярослав Жук, який вважає, що виділяти кошти на бригаду повинна держава.

За словами голови бюджетної комісії Сергія Коби, військова бригада відіграє велику роль у наповненні бюджету Володимира-Волинського. І мова іде не про тисячі, а про мільйони гривень. Тоді чому депутати не повинні допомагати військовим, якщо вони наповнюють бюджет і по друге звернулися особисто з проханням про допомогу? Підтримали таку думку і інші депутати.

Також із роз’ясненням виступила Віра Сергєєва, колега по партії Ярослава Жука, котра наголосила, що позиція її однопартійця є особистою думкою, а не позицією всієї фракції.

І врешті-решт, проект рішення набрав достатню кількість голосів, аби бути прийнятим.

Продовжили засідання у формі дискусії і при розгляді другого проекту рішення. Про внесення доповнень до програми економічного і соціального розвитку міста. Так пропонували зняти близько 300 тисяч гривень заплановані на ремонти доріг у цьому році і виділити на встановлення спортивних майданчиків у дворі будинків. Проте таку поправку не підтримали, адже питання не достатньо досліджене. Так за словами депутата Валентина Вірковського, треба розробити карту схему потреби у спортивних майданчиках, вивчити кількість дітей у тому чи іншому регіоні міста. Міський голова Петро Саганюк доручив вивчити детальніше це питання і підготувати документи щодо майданчиків на наступну сесію.

Заслухали звіт про роботу постійної депутатської комісії з питань бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку, підприємництва та регуляторної діяльності. Звітував перед присутніми голова комісії Сергій Коба. Зокрема депутат розповів, які саме  об’єкти були профінансовані за час роботи комісії.

Після заслуховування звіту в черговий раз виникла суперечка: депутат Ярослав Жук висловив невдоволення роботою комісії, нащо Сергій Коба відповів, що пан Ярослав відмовився виконувати роль секретаря комісії, втік від обов’язків, а саме це і наклало негативний слід на роботу комісії. Все ж таки після довгих розмов на підвищених тонах депутати оцінили роботу комісії негативно і визнали “не задовільною”.

Далі депутати підтримали проект рішення про надання згоди на поділ земельних ділянок (на території цукрового заводу). До проекту рішення внесли кілька поправок. За словами заступника міського голови Олега Свідерського позитивне рішення з цього питання може приносити не менше 30 тисяч гривень до місцевого бюджету.

Також на сесії підтримали проекти рішень про затвердження положення “Про призначення стипендій міської ради для обдарованої молоді Майбутнє Володимира”, “Про затвердження умов конкурсу на відзначення премією Володимир-Волинської міської ради “Успішний педагог” на 2017-2020 роки”, “Про звернення Володимир-Волинської міської ради щодо збільшення оплати праці у сфері охорони здоров’я”, “Про збільшення медичної субвенції державного бюджету на дві тисячі сімнадцятий рік”, та ряд проектів рішень, що стосувалися земельних питань, проект рішення щодо створення списку недобросовісних учасників торгів у Прозоро, про звернення щодо збільшення пенсій до рівня прожиткового мінімуму.

У розділі різне депутати задали запитання до начальника міського управління житлово-комунальногогосподарства та будівництва Віктора Фіщука щодо термінів завершення викладання бруківки на вулиці Зимнівський.

Також депутат Вірковський звернувся до управління праці та соціального захисту з проханням пришвидшити роботу зі створення у місті Реабілітаційного центру для дітей з особливими потребами. На що директор управління Олександр Смикалюк відповів, що на наступному тижні (3-го травня) планується засідання з вирішення даного питання.




коментарів: 4
  1. дивно голосують депутати за передачу грошей громади на відновлення казарм , які свій час розтягнули всі хто міг , і дивна позиція Коби ,хіба він як голова бюджетної комісії не знає , що вже необхідно буде повертати державі з міських грошей більше 2 мільйонів гривнів внаслідок того , що у нас є військова частинв і як наслідок є перевищення величини показника заробітної від середньої по Україні .

  2. і ще сьогоднішня сесія висвітлила те , що почалися і існують якісь домовленості між керівниками самопомочі і владою …

  3. не підтримано рішення визнати незадовльною роботу бюджетної комвсії, просто не підтримано взяти до відома

  4. якщо точно , то депутати не голосували за те , що визнати роботу бюджетної комісії задовільною , бо Саганюк поставив на голосування проект рішення не такий ,як попередньо роздали депутатам , в результаті чого не вистачило голосів визнати роботу бюджетної комісії незадовільною , а також не вистачило голосів прийняти рішення , що зачитував мер – звіт Коби взяти до відома.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця