<

Більше 7-ми мільйонів гривень через несплату податків недоотримали місцеві бюджети Володимир-Волинського району

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:56 | 18.01.2016 / Володимир /
Перегляди
0
/ коментарі 2

Такі дані озвучила начальник управління фінансів Олена Бондарук на апаратній нараді в райдержадміністрації 18-го січня. Більша частина цих грошей – борг Міністерства оборони по сплаті податку за землю. Військові заборгували за 2015-й рік 6-ть мільйонів 782 тисячі гривень ряду сільських рад району. Така ситуація склалася через те, що райрада не ухвалила надання Мінобороні пільг по сплаті даного податку, кажуть фінансисти.

Більшість сільських, селищних та міських рад в області, на території яких є землі Міноборони, ухвалили надання пільги при сплаті податку за землю. Однак ні місто Володимир-Волинський, ні район, пільг не затвердили. Відтак, як каже пані Бондарук, військові просто не сплачують даний вид збору взагалі. Насторожує економістів той факт, що сума боргу зростає кожного місяця приблизно на 180-т тисяч гривень.

Однак, тривожить фінансистів району не лише ставлення до сплати податку за землю Міністерством оборони, а й інші борги, які мали би працювати на користь мешканців тих чи інших сільрад та об’єднаних громад. Зокрема, до бюджетів Зарічанської та Льотничанської сільрад не надійшло у 2015-му році близько 124-х тисяч гривень податку з доходів фізичних осіб. Дивним виглядає і недоїмка в сплаті акцизу в Устилузькій міській, Оваднівській та Льотничанській сільських радах в сумі 60-ти тисяч гривень. На майже 100 тисяч підприємці вищезгаданих громад недоплатили єдиного податку.

Аналізувати виконання бюджетів сільрад за 2015-й рік вже почали в управлінні фінансів. Отже, минулоріч Володимир-Волинській район отримав власних доходів на 30-ть мільйонів 256-ть тисяч гривень. Основним ресурсом наповнення бюджету є податок на доходи фізичних осіб – 12-ть мільйонів 437-м тисяч гривень. На 6-ть мільйонів гривень було сплачено акцизного збору. В основному за рахунок акцизу свою казну поповнила Устилузька об’єднана громада.

Завдяки новому податковому законодавству, зросло фінансове надходження до районного бюджету від сплати земельного податку. У 2015-му році ця сума становила більше 5-ти мільйонів гривень, що на 2 мільйони 333-ри тисячі гривень більше, ніж у 2014-му.

Щодо видатків, то їх сума у минулому році сягнула більше 133-х мільйонів гривень. Однак, їх покривали державні трансферти, а не лише власні доходи. Так, дотаційними є освітня, медична та соціальна сфера. Найбільше видатків потребувала соціальна сфера (45,5%) та освіта (35,5%).

Тішить фінансистів те, що у 2015-му році вперше за останніх 10-ть років бюджетні установи не мали кредиторської заборгованості.




коментарів: 2
  1. Так, дотаційними є освітня, медична та соціальна сфера. Найбільше видатків потребувала соціальна сфера (45,5%) та освіта (35,5%). – А те що це функції держави освіта і медицина і вона їх має фінансувати, то якось так, побоку. Тішить їх. Дурні як китайські петарди що Гук, що Василець і тішаться. Чим би дитя не тішилося…

  2. А при чому тут Гук і Василець – звітувала ж начальник управління фінансами. Це її аналіз на базі показників податкової… Люди, від злості і заздрощів до чужих посад і успіхів ще бородавки на носі не скачуть? Не зеленієте?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа