<

Без тепла в домівках та гарячої води у кранах опинилися мешканці Володимира-Волинського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:26 | 5.04.2016 / Володимир /
Перегляди
0
/ коментарі 2

Така ситуація в місті трапилася від учора – 4-го квітня 2016 -го року. Володимир-Волинська філія “Волиньгазу” опломбувала всі котельні міста та припинила постачання блакитного палива КП “Володимир-Волинськтеплокомуненерго” через борги. Станом на початок квітня комунальники міста боргують НАК “Нафтогаз” близько 13-ти мільйонів гривень. Однак, 10-ть мільйонів – борг держави за перерахунок піль, субсидій та інших видів платежів.

Про таку непросту ситуацією повідомив 5-го квітня на оперативній нараді у міськвиконкомі директор теплокомуненерго Роман Лисюк. “Лімітів на газ газотранспортна компанія на квітень місяць Володимиру-Волинському не виділила. Керівник НАК “Нафтогаз” пан Ковалєв дав наказ на місцеві філії відключати підприємства від газу за наявності боргу навіть в одну гривню. Ми ж на даний момент боргуємо компанії 13-ть мільйонів 644-ри тисячі гривень”, – заявив пан Лисюк.

Тепловики міста не бачать наразі можливостей погашення боргу монополісту. Перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук дав наказ на місцеве КП шукати шляхи подолання проблеми. Однак, директор комунального підприємства каже, що ситуація складна – майже 10-ть мільйонів із 13-ти – це борг, створений державою через невідшкодовані газотранспортній компанії кошти за пільги і субсидії, надані населенню. Власного боргу тепловиків – 2 мільйони гривень. населення не сплатило за використане паливо – понад 1 мільйон в національній валюті.

Газопостачальники пропонують місцевим підприємствам, які подають тепло та гарячу воду у міські будинки, купувати безлімітний газ за так званою “комерційною ціною”. А це – скажені гроші, які ні місто, ні КП собі дозволити не може.

“Добре, що погодні умови такі, що не дають замерзнути без тепла містянам. Однак, офіційно опалювальний сезон ще триває. Я був на дня у Києві, підписував додаткові угоди про газопостачання до кінця опалювального сезону. Однак, мене одразу попередили, що з таким боргом нам блакитного палива не бачити”,- розповів Роман Лисюк.

Ніяких гарантій по постачанню гарячої води влітку ні комунальники, ні міська влада дати не може. Шукати рішення проблеми – гарна порада. Однак, як зазначають тепловики, не зовсім від них залежить. Вчасно повертати кошти за пільги і субсидії має держава, яка наразі на це реагує досить інфантильно.




коментарів: 2
  1. Хай голосують ще за порошенків, яценюків, тимошенок тоді ще будемо жити краще. Мабуть досить все спирати на стару владу, порівняйте 2013 рік і сьогодні тоді всім стане зрозуміло коли людям жилося краще.

  2. Та шо тут казати,в такій д…пі не тільки Володимир… Просто останні роки в державі велася “дуже правильна” політика повного знищення комунальної теплоенергетики і ….внедряння приватних фірм,які …комусь належатимуть і матимуть шалені прибутки) От вам і підтримка держави, все іде по сценарію міськгазів та обленерго… Ідемо, просто летимо в “світле і щасливе” майбутнє!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця