<

[ОНОВЛЕНО] Асоціацію місцевого самоврядування Прибужжя презентували у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:50 | 11.04.2016 / Володимир /
Перегляди
3
/ коментарів 6

11-го квітня розпочала свою роботу Асоціація місцевого самоврядування Прибужжя. Ініціатором створення якої виступив народний депутат України Ігор Гузь. Ідею було озвучено депутатом під час Форуму розвитку громад Прибужжя у лютому 2016-го року в Литовежі Іваничівського району.

Відбулося урочисте підписання Угоди про наміри співпраці між Асоціацією місцевого самоврядування Прибужжя та Спілкою Гмін Любельщизни Республіки Польща. З української сторони документ підписав Андрій Бокоч, помічник нардепа, виконавчий директор Асоціації. З польського боку – заступник керівника Спілки Гмін Любельщизни, вуйт гміни Вішніце Пьотр Драган.

Презентація Асоціації відбулася у Володимирі-Волинському. Участь у заході взяли майже  сотня представників місцевого самоврядування Іваничівського, Володимир-Волинського, Любомльського та Шацького районів, а також польські фахівці, представники міжнародних фондів та організацій, та програмний координатор Програми USAID “РАДА”.

Організатором заходу є народний депутат України Ігор Гузь, Фонд розвитку «Прибужжя» за підтримки програми “РАДА” від USAID.

“Доцільності створення такої Асоціації в Прибужжі обумовленатим, що вона допоможе згуртувати прикордонний регіон, визначити основні завдання й шляхи покращення життя громад.  Під егідою Асоціації працюватиме група, яка писатиме проекти для місцевих громад під залучення грантових коштів міжнародних організацій. Я поставив перед собою амбітне завдання – посприяти, аби кожна сільська чи селищна рада в моєму виборчому окрузі знайшла партнера-гміну на території Польщі”. – зазначив у вітальному слові нардеп Ігор Гузь.

IMG_5196

Основними завданнями Асоціації місцевого самоврядування Прибужжя є обмін досвідом та залучення кращих практик у вирішення проблем громад, допомога в пошуку позабюджетних коштів, поглиблення міжнародної співпраці.

Під час заходу поінформували присутніх про можливості, що сьогодні відкриті громадам нашого регіону: залучення позабюджетних коштів, отримання міжнародної донорської та технічної допомоги. Окремо йшлося про співпрацю з польськими містами та асоціаціями місцевого самоврядування.

Так, заступник керівника Спілки Гмін Любельщизни, вуйт гміни Вішніце Пьотр Драган виступив на тему: “Спілка Гмін Любельщизни: досвід Польщі, можливості для України”. Якуб Врублевські, з  Фундації Розвитку Любельщизни розповів про  польські фонди та їхні можливості для України. Програмний координатор Програми USAID РАДА Ігор Парасюк розповів про  Інструменти місцевого економічного розвитку.

IMG_5184
IMG_5181
IMG_5226

Провели також секційне заняття в групах на тему: “Стратегічне планування діяльності Асоціації місцевого самоврядування “Прибужжя”. Організована була також і скайп-конференція на тему: “Співпраця ЄС-Україна: можливості для органів місцевого самоврядування (спікер – Домінік Папанхайм, керівник сектора регіонального та місцевого розвитку децентралізації Представництва ЄС в Україні).

Крім того,  Голова Локальної групи дій “Розточчя” (РП)  Ева Півко-Вітковська виступила на тему: “Ресурсне забезпечення діяльності громади. Активізація та розвиток туристичного та рекреаційного комплексів”. Старший експерт Представництва Спільного Технічного Секретаріату Програми транскордонного співробітництва “Польща-Білорусь-Україна” Василь Хім’як розповів про діяльність СТС через механізм написання грантових проектів.

IMG_5208
IMG_5210
IMG_5211
IMG_5212
IMG_5228
IMG_5230
IMG_5235
IMG_5246
IMG_5258
IMG_5261




коментарів: 6
  1. Хорошу справу робить депутат. Варто було б людям ловити мроменти, вичтися, і нарешті шось робити на своїх територіях. І не чекати, що прийде дядько з області, і зробить дорогу під хатою, чи сміття через дорогу поприбирає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця