<

Андрій Оніщук залишається головою Володимир-Волинської районної ради

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:40 | 16.12.2014 / Володимир /
Перегляди
9
/ 1 коментар

29 позачергова сесія районної ради, яка мала мирно розглядати питання внесення змін до бюджету 2015 року перетворилася на поле політичного бою.

Із уст депутата Михальця прозвучала пропозиція про оголошення Андрію Оніщуку, голові районної ради, догани за, так би мовити, невиконання рішення сесії ради про створення спеціальної комісії, яка мала б розглядати діяльність райдержадміністрації за період з 2010 року і по час відставки голови РДА Володимира Савчука.

Зі слів Юрія Борисовича, Андрій Оніщук не виправдав покладеної на нього довіри як очільник представницького органа Володимир-Волинського району. Зокрема, депутат Михалець звинуватив голову райради у здійсненні тиску на працівників підвладного йому органу, незаконних звільненнях, порушенні закону про агітацію в період виборів до Верховної Ради, у призначені собі премій та надбавок, а також у махінаціях із закупівлею та ціною бронежилетів для бійців АТО.

В ході палкої дискусії, депутат Микола Супронович звинуватив голову районної ради у незнанні закону про місцеве самоврядування, наводячи приклади  із виданих ним розпоряджень у січні 2014 року, які стосувалися кадрових призначень у раді після обрання пана Оніщука головою. Микола Сергійович висунув пропозицію поставити на голосування висловлення недовіри голові районної ради.

А ось депутат Люлька як самокритичний народний обранець резюмував, що за 10 місяців діяльності рада фактично нічого не змогла зробити для сіл району. Тому Василь Іванович вніс ще одну пропозицію голосувати за розпуск ради як такої, що просто бездіє.

На свій захист Андрій Оніщук сказав наступне: “Неприємно чути закиди із боку депутата, який вкрай рідко бував на сесіях районної ради звинувачення, які не мають під собою жодних підстав. Так, створити комісію насильно голова не може. Вам, Юрій Борисович пропонувалося очолити дану комісію та взяти ініціативу в свої руки по контролю за її роботою. Ви ж відмовилися. Тепер, виявляється, винуватий Оніщук. Жодних премій я, як голова райради, собі не взяв і агітував за свою кандидатури, їздячи особисто по селам та завозячи бійцям теплу білизну, відвідуючи полігони, а не розклеюючи дорогі білборди”.

Депутат від ВО “Батьківщина” Сергій Будцев закликав колег не перетворювати сесійну залу на судилище. Свою позицію гаряче висловлювали і представники громадських організацій – ВО “Майдан”, Комітет люстраторів та просто активісти району.

Своє незадоволення роботою Андрія Оніщука висловив і його перший заступник Павло Карпюк. Він звинуватив свого керівника у тому, що він вносить розлад у роботу ради, займається інтригами та пліткарством, а також виживає із колективу людей, які не симпатизують голові особисто. Питання одне – як в такій ситуації, коли заступник та голова відкрито конфронтують один з одним, можна налагодити конструктивну роботу на користь районної громади?

Більше години народні обранці Володимир-Волинського району висловлювали незадоволення роботою то голови, то самих себе, збиралися міняти владу, доки не знайдуть справді народних представників, звинувачували один одного у бездіяльності та зраді ідеалам Майдану, пропонували обирати до райради лише мешканців сіл, які справді знайомі із проблема на місцях. Коли ж прийшов час приймати рішення про долю пана Оніщука як голови райради, на голосування поставили спочатку питання про “м’який” спосіб покарання – оголошення догани, а потім з ініціативи депутата Супроновича, винесли на голосування і рішення про висловлення недовіри до голови райради.

По першій пропозиції із 33 присутніх депутатів “за” проголосували 8, утрималися – 12, інші – були проти. За пропозицію про недовіру голосування виглядало так: “за” – 17, проти та утрималися не підраховувалося.

Отже, Андрій Оніщук надалі лишається легітимним головою Володимир-Волинської районної ради, без винесення йому доган. 24 грудня відбудеться чергова сесія райради. Що чекати на засіданні депутатів цього разу – покаже час.




один коментар
  1. Знову наступає пора місцевих виборів. і знову партії-переможці будуть сунути у керівництво своїх. Не завжди компетентних, не завжди порядних, але своїх. Це видно по вищих ешелонах влади. А жаль.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер