<

Активістів Володимира-Волинського навчали впливати на роботу народного депутата та оцінювати його внесок у вирішення проблем округу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:17 | 28.07.2016 / Володимир /
Перегляди
361
/ Коментарі відсутні

Протягом двох днів, 25-го та 26-го липня, Володимир-Волинських активістів, журналістів та міських депутатів навчали як співпрацювати з народним депутатом для вирішення проблем округу та оцінювати його внесок у їх вирішення.

Тренінг провели Сергій Панцир, керівник Центру соціального партнерства та лобіювання НаУКМА та Леся Шевченко, президент Фундації “Відкрите суспільство”. Це перший подібний тренінг для громадських активістів та журналістів в Україні. Модератором навчання виступив Іван Сікора, керівник проекту.

Основною метою заходу було подолання бар`єрів у комунікації між місцевими активістами та народними депутатами, які представляють інтереси виборців  у парламенті і мають важелі впливу на владу, підприємства і організації на всіх рівнях та навчитися оцінювати внесок народного депутата у вирішення проблем округу.

Учасники тренінгу дізнались, яким чином вони можуть донести свою проблему до депутата, як зробити її пріоритетною у його порядку денному та як оцінити реальний внесок парламентаря у  ії вирішення.

У підсумку навчання тренери разом із учасниками навчання склали “ТОП-10 проблемних виборчого округу №19”. Так, до порядку денного народного депутата активісти Володимира-Волинського запропонували включити проблеми: безробіття та закриття підприємств в окрузі, заборгованість шахтарям по зарплатам, будівництво шахти №10 та сміттєсортувальної станції, проблеми транспортної інфраструктури (незадовільний стан доріг та Володимир-Волинської об’їздної), будівництво житла, включення Володимир-Волинського району до госпітального округу та ще ряд проблем.

Також гостро обговорювали і анонсований капітальний ремонт вулиці Ковельської у Володимирі-Волинському. Зазначимо, що на ремонт дорожнього покриття із державного бюджету виділили 5,2 мільйони гривень. За результатами тендеру роботи виконуватиме підрядник із Турійська “Аміла”. Це ж підприємство у місті вже проводило капітальний ремонт двох вулиць: Професора Бобка та Богдана Хмельницького. Зокрема результат роботи по цих двох об’єктах незадовільнив жителів цих вулиць.

Учасники тренінгу обговорювали можливість народного депутата контролювати використання виділених коштів по субвенції. Також запитували яким чином можна вплинути на ситуацію, що склалась, адже сумніваються в підрядникові.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер