<

Український літак «МАУ» розбився в Тегерані: 177 людей загинули

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:52 | 8.01.2020 / Новини / , /
Перегляди
140
/ Коментарі відсутні

Вранці близько 4:30 за київським часом 8-го січня літак авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України”, на борту якого перебували 168 пасажирів та дев’ять членів екіпажу розбився незабаром після вильоту з Тегерана, столиці Ірану.

Про це повідомляє УП, посилаючись на СNN.

Boeing 737 авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України” (“МАУ”) розбився незабаром після вильоту з аеропорту Імама Хомейні в Тегерані.

Літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран – Київ мав прибути до Міжнародний аеропорт “Бориспіль”.

Момент падіння літака потрапив на відео.

Всі, хто знаходилися на борту літака загинули.

Президент України Володимир Зеленський через катастрофу літака МАУ у Тегерані терміново перервав поїздку до Оману.

Через падіння літака Зеленський терміново перервав поїздку до Оману і повертається до Києва. За його дорученням при Раді національної безпеки й оборони України створили оперативний штаб. До складу штабу увійшли прем’єр-міністр України, міністр закордонних справ, міністр оборони, міністр внутрішніх справ, голова Служби безпеки, голова Служби зовнішньої розвідки та голова Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Глава іранської служби з надзвичайних ситуацій Пір Хоссен Куліванд також заявив, що загинуло 147 іранців та 32 іноземних пасажирів.

Скільки українців було на борту поки не повідомляється, точно відомо лише, що всі 9 членів екіпажу були громадянами України.

За даними іранських ЗМІ, на місце катастрофи було направлено близько 40 рятувальних груп, і зараз ведеться розслідування обставин катастрофи.

Іранські ЗМІ назвали попередньою причиною катастрофи «технічні несправності». Водночас йорданське видання Al-Hadath повідомило, що так могли випадково збити ракетою. У ніч на 8 січня Іран завдав ракетного удару по двох військовим базам США в Іраку. Це стало відповіддю на загибель іранського генерала Касема Сулеймані, якого 3 січня убили недалеко від Багдада за наказом президента США Дональда Трампа.

У посольстві України в Ірані наголосили, що причиною авіакатастрофи, за попередніми даними, стала аварії двигуна, версія теракту або ракетної атаки виключається, – повідомляє Громадське.

Згодом ця інформація на сайті посольства зникла. Натомість там з’явилися такі рядки: «Інформація щодо причин авіакатастрофи з’ясовується комісією. Будь-які заяви щодо причин аварії до рішення комісії не носять офіційного характеру».

Читайте також: На борту літака, який зазнав аварії в Ірані, перебувало 11 українців: поіменний список




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер