<

Таємний острів на озері Світязь та спорожнілі пляжі: як виглядає курорт на Волині у воєнний час

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:05 | 2.07.2022 / Шацьк / /
Перегляди
56594
/ коментарів 7

На озері Світязь все менше відвідувачів, на набережній відпочивають здебільшого жінки та діти. Функціонують заклади харчування, проте, порівнюючи з минулими роками, ажіотажу немає. Без галасу та музики по території гуляють відвідувачі.

Окрім центрального пляжу, БУГ відвідав ще більш безлюдну зону Світязя – «острів кохання». Згідно з розповіддю місцевих, дане місце приховує чимало таємниць історії.

На острові справді відчувається поодинокість, навколо усе зеленіє та чутно лише спів рідкісних птахів. Дістатись до нього можна, орендувавши катамаран або ж човен. Ціна такої насолоди у цьому році – 300 гривень.

Ще до 2016-го року на території острова стояв будинок, ходять чутки, що його побудували на руїнах замку. Академік Павло Тутковський під час експедиції 1899-го року засвідчив існування посеред острова руїн ще з князівських часів. 

У 1961-му році посеред острова було збудовано двоповерховий котедж «будиночок космонавтів», адже сюди приїжджали на відпочинок Павло Попович та Юрій Артюхін. Споруда слугувала місцем відпочинку для відомих персон.

Щодо флори та фауни – острів є улюбленим місцем для науковців орнітологів, тому, що саме тут мешкає чимало рідкісних видів птах. Загадкове місце Волині відвідував Дмитро Комаров, в інстаграмі він зазначив, що тут розташована величезна тополя, у яку потрапила блискавка, тепер у її кронах гніздяться чорні чаплі та баклани.

Цьогоріч ціни на проживання та харчування на Світязі значно менші. Якщо минулого року можливо було зняти кімнату на 4 осіб біля набережної за 1400 гривень, нині – за 700.

Улюблені всіма світязькі пончики цього року вартують 35 гривень. Копчені сомики можна придбати від 5-ти гривень, окуні – по 10 гривень, а сушена риба – від 25-ти гривень.

У закладах харчування для повноцінного обіду на двох осіб вистачить 250 гривень, адже ціна на перші та другі страви домашньої кухні стартує від 30-ти гривень і більше.




коментарів: 7
  1. Не переховуйся , йди у воєнкомат та захисти жінок та дітей , бо якщо не дай Бог прийдуть рашисти , то Ви навіть свої безглузді коментарі писати не будете.

  2. Що за розбірки.хто куда має іти.кожен робить свою справу.додумаються таких найти писак і научимо поважати те що потрібно для україни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок