<

[Оновлено] Нововолинські шахтарі не будуть перекривати дорогу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:40 | 23.06.2015 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

23-го червня о 10:00 нововолинські шахтарі планували перекрити дорогу на  трасі «Ковель-Львів» у селі Литовеж перед мостом через річку Західний Буг. Такими діями шахтарі хотіли нагадати можновладцям, про власне існування. Гірники вимагали погашення заборгованості по зарплатах. Також вони бажали звіту від технічного директора ДП “Волиньвугілля” Богдана Федора Васильовича.

Про те, що шахтарям не виплачують чесно зароблені гроші не знає сьогодні, мабуть, тільки ледачий. Працівники-гірники хочуть отримани кровні зарплати. Такою була першочергова мета шахтарів із шахт №1 “Нововолинська”, №10 “Нововолинська” та гірники шахти”Бужанської”.

Натомість другою причиною, через що відбуватиметься перекриття дороги шахтарі назвали потребу у звітуванні роботи технічного директор ДП «Волиньвугілля»Федора Богдана. Гірники звинувачують його у розкраданні державних коштів.

Голова незалежної профспілки шахти”Бужанська” Богдан Макарчук запевнив, що проти Федора Богдана відкрите кримінальне провадждення за статтею 191 Кримінального кодексу України (“Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”).

Лише представники шахти “Бужанської” 19 червня поточного року зуміли провести офіційну зустріч із Федором Богданом. Богдан Макарчук  має аудіоматеріал із цієї зустрічі, на якій директор “Волиньвугілля” говорить про те, що ” В даний момент відбувається процедура щодо визначення ДП “Волиньвугілля” банкрутом”, Федір Богдан не знає, яким чином зберегти робочі місця на підприємстві, не бачить жодної можливості створення нових виробництв з метою збереження кількості працюючих на підприємстві, зокрема по прикладу шахти “Надія” у Львівській області”.

upd 23.06.2015 10:44

Повідомляємо, що нововолинські шахтарі відмовилися перекривати дорогу на  трасі «Ковель-Львів» у селі Литовеж перед мостом через річку Західний Буг. Причиною такого рішення є те, що охочих гірників-мітингувальників було недостатньо для проведення такої форми протесту.

Шахтарів, які прийшли на протест (але не у селі Литовежі, а під будівлею ДП “Волиньвугілля”) було близько десяти . Вони пояснили, що більшість гірників влаштовує ситуація із виплатою зарплат. Однак, ще однією із причин, через яку гірників-мітингувальників різко поменшало – повістки на мобілізацію.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Травня, Понеділок