<

Річниця Іловайської трагедії: в Україні вшановують пам’ять загиблих захисників

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:27 | 29.08.2021 / Новини / , /
Перегляди
304
/ коментарі 4

29-го серпня в Україні вшановують пам’ять загиблих захисників, які під час протистояння російським військам потрапили у вороже оточення в Іловайську.

В ніч з 23-го на 24-те серпня 2014-го року відбулось наймасштабніше пряме вторгнення збройних сил країни-агресора на територію України, повідомляє Укрінформ.

На момент вторгнення сили ЗС РФ складалися з дев’яти батальйонно-тактичних груп: 3500 осіб особового складу, до 60 танків, до 320 БМД (БМП), до 60 гармат, до 45 мінометів та 5 протитанкових ракетних комплексів.

Вже 24-25-го серпня батальйони МВС України «Дніпро-1», «Миротворець», «Світязь», «Херсон», «Івано-Франківськ», Нацгвардії «Донбас» і сили сектору «Б» потрапили в оточення.

28-го серпня становище українських військових стало критичним. Між керівництвом АТО та Генштабом ЗС РФ відбулися переговори щодо надання гарантій безпечних гуманітарних коридорів для виходу з оточення українських військових за узгодженими маршрутами.

Президент Росії Володимир Путін, граючи роль миротворця, 29 серпня запропонував підконтрольним Росії незаконним збройним формуванням відкрити для українських військових гуманітарний коридор, яким би вони могли вийти з оточення. Однак під час забезпечення у районі Іловайська «зеленого коридору» для виходу з оточення українських військовослужбовців, які склали зброю, по них, а також по автомобілю з символом Червоного Хреста було здійснено інтенсивні обстріли.

За офіційними даними, під час Іловайської операції і подальшого розстрілу в так званому «зеленому коридорі» 366 українських воїнів загинуло, 429 – дістали поранення різного ступеня тяжкості, 300 – потрапили у полон.

Президент Володимир Зеленський 24-го серпня 2019-го року підписав указ про відзначення 29-го серпня Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.

Нагадаємо, під час обстрілу Авдіївки та околиць постраждало вісім військових.




коментарів: 4
  1. Пельцман, нічо б не хотів людям сказати? А тебе попереджав, ти сам знаєш хто. Коли? Тоді, коли ти збирався, а потім провів показовий парад на Хрещатику, а люди вже знаходились в котлі. І це не були якісь кулуарні слова, це була його прес-конференція. Чи думаєш, якщо з телебачення та інтернету стерли ці слова попередження, то можна заспокоїтись. Тільки людську пам`ять не зітреш.

    • Та й зі своєї совість не дасть стерти, хоч би як старанно не старався заглушити якою б то не було елітною оковитою.
      Пельцман, як ти кажеш, окупований алкаш і деградація його особистості очевидна, як то кажуть, на морду.

  2. Документи, які проливають світло на події Іловайського котла до цього часу засекречені. Якщо слідувати законам логіки, то цю інформацію треба поширювати по цілому світу, щоб показати підступні дії Путіна, який відкрив “зелений коридор” для українських військовослужбовців, а коли ті почали виходити, російські війська зненацька відкрили вогонь. Але якщо на ці події накладено гриф “таємно”, то що виходить : дії Путіна прикриваються чи захищаються українською стороною? Чи цим грифом прикриваються злочинні рішення чи прорахунки українського командування і верховного головнокомандувача?

    • Нажаль навіть не прорахунки, а цілеспрямовані розрахунки зі зливанням спочатку координат, а потім і прямого виведення наших пацанів на убойні точки.
      Подивись і послухай Шапошникова (хоть його манера розповідей дуже занудна), які там браві “генерали” були і як драпали у зворотню сторону, по відношенню до тієї, куди направляли пацанів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок