<

Працівники соцзахисту навідалися до бабусі, що живе на станції в Іваничах: жінка розповіла, що допомоги не потребує

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:20 | 25.06.2020 / Новини / /
Перегляди
108
/ 1 коментар

23-го червня інтернет-видання «БУГ» розповідало про жінку, яка поселилася на території залізничної станції в селищі Іваничі. А вже 25-го червня до пані Євгенії Галети навідалися представники соціальних служб з Володимира-Волинського, адже, як виявилося, саме тут їй виплачують пенсію.

Як розповів БУГу начальник Володимир-Волинського управління соціального захисту населення Олександр Смикалюк, вони виїжджали на станцію та спілкувалися із жінкою, оскільки вирішили, що повинні зреагувати, адже Євгенія Петрівна отримує пенсію у Володимирі.

Мандрує вокзалами і живе на лавочці: на станції в Іваничах більше місяця знаходиться невідома бабуся

Жінка – уродженка села Гранатів Локачинського району і там має рідню, розповів Смикалюк. Проте у розмові говорила, що туди повертатися не збирається, оскільки у родичів своє життя.

Інших документів у жінки, окрім довідки з Пенсійного Фонду, немає. Проте в реєстрах вона не значиться як недієздатна. Оскільки у неї відсутній паспорт, місце реєстрації (проживання) дізнатися не вдалося.

“Ніяких кінців ми не знайшли, пропонували доставити у ТМО наше, щоб пройшла медичний огляд. Далі би вже думали, чи відправляти в психоневрологічний інтернат до Луцька, чи наш терцентр. На всі пропозиції в категоричній формі вона відмовила, на контакт не йде. Сказала, чого взагалі до неї причепилися і що ми від неї хочемо”, – сказав Олександр Смикалюк.

Пані Євгенія заявила, що піклування не потребує і, оскільки жінка не визнана недієздатною, ніхто не має права направляти її примусово в орган піклування чи на обстеження. Від медичного обстеження вона відмовилася.

“Без рішення суду ми не маємо права робити якихось висновків. Якби вона була недієздатною, то всі правочини здійснював би орган опіки і ми би вирішували її подальшу долю. Для початку її треба відправити на обстеження, але без її згоди ми цього зробити не можемо”.

Працівники соціальної служби пропонували жінці допомогу, підвезти її додому, проте вона відмовилася.




один коментар
  1. Євгенія не проти винайняти недороге житло ,можливо соцслужби допомогли б в цьому питанні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер