<

Під час ремонтних робіт у центрі Володимира-Волинського музейники знайшли фрагменти кераміки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:13 | 7.07.2020 / Новини /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

6-го липня у центрі Володимира-Волинського, під час аварійної роботи з ліквідації прориву, що проводило місцеве комунальне підприємство «Теплокомуненерго» співробітники музею знайшли випалену цеглу, фрагменти кераміки, а також, можливо, пам’ятника XIX – початку XX ст.

Про це написала Ганна Доскоч на сторінці Володимир-Волинського історичного музею у фейсбуці.

Зазначають, що наукові співробітники Володимир-Волинського історичного музею імені О. Дверницького здійснили спостереження за проведенням земляних робіт місцевим комунальним підприємством “Теплокомуненерго”.

Аварійні роботи з ліквідації прориву тепломережі проводилися у центральній частині Володимира-Волинського біля костелу Якима та Анни. В ході робіт співробітниками музею було обстежено траншею довжиною до 4 м. та глибиною до 2 м.

Під час візуального огляду траншеї та відвалу ґрунту, котрий був насипаний поруч, у східній стіні траншеї на глибині 1-1,5 м. було виявлено заглиблення, заповнене фрагментами битої цегли, перемішаної з вапном. У відвалах ґрунту на поверхні знайдено чимало фрагментів випаленої цегли та кілька фрагментів кераміки. В західній стіні траншеї виявлено ряд цеглин, покладених на цементно-вапняний розчин, ймовірно, пам’ятника XIX – поч. XX ст. (або іншої споруди). Після детального опрацювання усі матеріали та звіт археологічної розвідки зберігатимуться у фондах музею.

“Можна зробити висновки, що центральна частина Володимира-Волинського потребує ґрунтовного дослідження археологами, адже саме земля під нашими ногами приховує ще безліч таємниць. Більшої актуальності ці заходи набувають з намірами реконструкції площі Героїв”, – йдеться у дописі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця