<

Під час обстрілу Авдіївки та околиць постраждало 8 військових: розповіли деталі обстрілу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:28 | 29.08.2021 / Новини / , , /
Перегляди
242
/ Коментарі відсутні

28-го серпня під час обстрілу збройними формуваннями РФ Авдіївки та околиць поранено та отримали бойові травми 8 українських військовослужбовців.

Про це повідомляє Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі, – передає Українська правда.

“Під час сьогоднішнього обстрілу району Авдіївки і самого міста, поранено та отримали бойові травми дев’ять українських військовослужбовців. В ході обстрілу противник застосовував міномети і артилерію калібром 120 і 122 мм відповідно, що заборонено Мінськими угодами. На вимоги СЦКК припинити вогонь противник не реагував”, – йдеться у повідомленні.

Укрзалізниці довелося частково обмежити рух потягів.Укрзалізниці довелося частково обмежити рух потягів, – інформуж штаб ООС у фейсбуці.

Повідомляється, що окупанти стріляли із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та артилерії калібру 122мм. Українські військові були вимушені відкрити вогонь у відповідь.

Внаслідок обстрілу гібридні війська РФ пошкодили об’єкти цивільної інфраструктури міста. Постраждалих серед місцевого населення немає.

“Про зазначене повідомлено СММ ОБСЄ. За даним фактом порушене кримінальне провадження. Систематичні обстріли мирних населених пунктів із забороненої зброї, свідчать про явну зацікавленість ватажків окупаційної адміністрації РФ у подальшому загостренні конфлікту та свідоме небажання дотримуватися Мінських домовленостей щодо режиму припинення вогню, а також є порушенням міжнародного гуманітарного права, що несе пряму загрозу життю та здоров’ю цивільного населення, значну матеріальну шкоду місцевим жителям.

На обстріл російсько-окупаційних військ наші воїни надали адекватну відповідь, припинивши вогневу активність ворога”, – йдеться у повідомленні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок