<

Нововолинські шахтарі їдуть до Києва голодувати. Чи буде результат?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:33 | 15.06.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Поїздку нововолинських шахтарів до Києва під Адміністрацію Президента анонсував Михайло Волінець, голова Незалежної профспілки гірників України.

Зокрема у себе на сторінці у Фейсбуці написав таке:

“Завтра Нововолинські шахтарі голодуватимуть під Адміністрацією Президента.

Так і не дочекалися виплати хоча б частини заборгованої за чотири місяці зарплати гірники ДП “Шахта №1″Нововолинська” і тому завтра приїздять до Києва, аби зранку розпочати голодування під Адміністрацією Президента.

Про це мені телефоном повідомив голова первинки НПГУ Анатолій Мухомеджанов. Сьогодні зранку він у черговий раз подзвонив до керівника відомства, якому підпорядковується їхнє підприємство, директора Департаменту вугільно-промислового та торфовидобувного комплексу Міненерговугілля Анатолія Корзуна. Співробітник, який узяв слухавку, замість чіткої і конкретної відповіді на запитання, коли шахтарі нарешті отримають належні їм кошти, почав знову розповідати про непорозуміння, які виникли між двома міністерствами – енергетики та вугільної промисловості і фінансів. Мінфін повернув підготовлений і переданий йому план фінансування шахти на доопрацювання.

Шахтарям такі пояснення набридли. Вони не хочуть розбиратися, хто й чому щось наплутав. Гірники бажають і мають право отримати зароблене, щоб придбати продукти харчування і предмети першої необхідності для себе і своїх сімей. А їм пропонують знову невідомо скільки чекати.

Колектив підприємства на зборах вирішив вдатися до акцій протесту. До них, зокрема, належить і голодування кількох шахтарів-добровольців під Адміністрацією Президента у Києві. Зголосилися на цю поїздку члени НПГУ Павло Лазаренко, Ігор Пилюк і Анатолій Мухомеджанов. Свою акцію на Банковій вони розпочнуть завтра зранку.

Триватиме вона до тих пір, поки не вирішиться нарешті питання фінансування підприємства, й зокрема виплати зарплат. Адже шахту попередні горе-керівники галузі та їхні „смотрящі” позбавили можливості і права видобувати вугілля та реалізовувати його, щоб заробляти на зарплати та інші потреби. Кошти на це закладені у Держбюджеті-2016, але отримати їх гірники не можуть через бюрократичні перепони, чи несумлінність, або некомпетентність чиновників.” – йдеться в дописі.

Журналісти інтернет-видання БУГ оперативно інформуватимуть про події акції.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця