<

Звання «Почесний громадянин міста» отримали 13 загиблих Героїв Нововолинська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:08 | 21.08.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
25
/ Коментарі відсутні

У Нововолинську 13-м Героям, загиблим у зоні АТО, надали звання «Почесний громадянин міста». 

Рішення прийняли 21-го серпня на позачерговій сесії Нововолинської міської ради, яку і скликали для затвердження питання про присвоєння відповідного статусу загиблим нововолинцям перед Днем незалежності.

Ініціаторами стали ГО «Незламні Нововолинці» та ГО «Спілка ветеранів АТО», які ще рік тому разом із депутатом міської ради Володимиром Шаповалом зверталися до міського голови Віктора Сапожнікова.

Голова  ГО «Незламні Нововолинці» Володимир Демчук розповів, що першу заяву написали десь півтори роки тому, у якій просили удостоїти загиблих у зоні бойових дій нововолинців статусом почесного громадянина міста.

“Громадські організації разом із місцевим депутатом Шаповалом подали звернення щодо вшанування таким чином загиблих та встановлення пам’ятника Героям АТО та Небесної Сотні . Тоді на сесії нам відмовили, аргументувавши тим, що це питання “не на часі” і будемо чекати до закінчення війни. Протягом року писали ще два звернення. Була зустріч і з новим головою ОДА Олександром Савченко, який обіцяв допомогти. Кілька місяців тому зібрав мам загиблих і пішли до мера. Він пообіцяв до Дня Незалежності таки удостоїти Героїв званням. Щодо пам’ятника, поки все затихло”, – зазначив Демчук.

Шаповал у фейсбук написав пост, обурившись тим, що рішення тільки зараз винесли на сесію, бо на його думку про загиблих на війні нововолинців згадують тільки напередодні свят. Присутнім на сесії він не був, бо, як каже, пізно попередили про позачергове скликання і були невідкладні інші плани.

Перед прийняттям рішення перший заступник міського голови Андрій Сторонський зауважив, що попередньо детально питання розглядали на засіданні спеціальної комісії.

“На сесії 16-го травня внесли зміни до положення «Про присвоєння звання “Почесний громадянин міста Нововолинська”», щоб можна було надавати його посмертно. Спеціально для затвердження відповідного рішення скликали позачергову сесію. Попередньо на розширеній комісії розглянули документи по кожному загиблому та вирішили 13-м землякам присвоїти статус, хоч і деякі сім’ї не проживають зараз у Нововолинську. Не надаємо звання тим, хто вже отримав відповідне в інших районах. Просив би, щоб депутати підтримали рішення комісії, бо скільки б не говорили, кожен буде мати “свою правду” і не хотілось би, щоб на цьому якимось чином піарилися”, – розповів Сторонський.

Усі присутні на засіданні депутати підтримали рішення і без обговорень проголосували “за” ( з 34 – 24, плюс міський голова).

За вірність військовій присязі, особисту мужність, самовідданість та героїзм, виявлені під час виконання бойових завдань в зоні проведення антитерористичної операції на Сході України, а також вагомий особистий внесок у забезпечення суверенітету і територіальної цілісності України надали звання «Почесний громадянин міста Нововолинська» (посмертно) загиблим учасникам антитерористичної операції на Сході України, а саме:

  1. Бірюкову Роману Ростиславовичу.
  2. Бугайчуку Сергію Анатолійовичу.
  3. Гані Івану Івановичу.
  4. Демчуку Вадиму Володимировичу.
  5. Задорожньому Андрію Володимировичу.
  6. Комаристому Андрію Валерійовичу.
  7. Корнелюку Богдану Олександровичу.
  8. Попову Павлу Володимировичу.
  9. Свинчуку Олександру Юрійовичу.
  10. Смирнову Олександру Сергійовичу.
  11. Пушкаруку Володимиру Сергійовичу.
  12. Пушкаруку Олегу Вікторовичу. 
  13. Шепелюку Олексію Борисовичу.

Сапожніков зазначив, що вручить під час урочистостей з нагоди 27-ї річниці Незалежності України 24 серпня сім’ям загиблих учасників АТО нагрудний знак «Почесний громадянин міста Нововолинська» та посвідчення, яке підтверджує цей статус.

На відповідній дошці підготують іменні куточки кожному Герою.

Нагадаємо, 4-го серпня 2017 року на сесії Нововолинської міської ради присвоїли звання «Почесний громадянин міста» Герою Небесної Сотні Сергію Байдовському.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер