<

За злочин судитимуть господаря пса, який відкусив у Нововолинську жінці палець

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:43 | 24.09.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
24
/ коментарів 18

Господар собаки, яка рік тому в Нововолинську відкусила пальця 39-річній жінці, постане перед судом за нанесення твариною тілесних ушкоджень.

Нагадаємо, 9-го жовтня близько 11:00 в районі Шахтарського мікрорайону собака, яку вигулював власник, відкусила палець жінці. Палець тримався на верхній частині шкіри і трішки м’язової частки, лікарі надали допомогу та пришили його.

Однак через незрозумілу поведінку американського бульдога і напад на перехожу, повноцінно палець не працює. Жінка проходить лікування до цих пір.

Після події на господаря пса був складений протокол за статтею 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення (вигулювання собак без повідків і намордників) та згодом внесені відомості до ЄРДР за статею 128 КК України (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження).

На 25-те вересня справа призначена до розгляду в Нововолинському міському суді. Згідно судово-медичної експертизи, жінці діями бульдога спричинили середньої тяжкості ушкодження.

Встановлений діагноз – неповна травматична ампутація пальця правої кисті, відкритий відламковий перелом першої п’ясної кістки, обширна вкушена рана пальця з пошкодженням тенора та сухожилків.

Чоловік потерпілої розповів, що на лікування власник бульдога у перші три дні витратив близько 4-х тисяч гривень. Ще близько 3-х вони оплатили самостійно. Більше двох місяців жінка ходила в гіпсі зі шпицею. Потім – місяці реабілітації.

“Лікарі кажуть, що втрачені сухожилля не має сенсу пробувати з’єднати, бо потрібно підпилювати кістку, щоб палець розгинався. Зі слів лікаря – маємо чекати, щоб все прижилося. Дружина ходить постійно на процедури. Пожиттєво призначені ліки для кровообігу. Домашні справи, догляд за 2-річною та 11-річним дітьми лягли на мої плечі.

Не хочу, щоб це могло трапитися будь з ким, а тим більше з дітьми. “Гарячі” власники собак ще й часом палко реагують на зауваження вдягнути на пса намордник і в людних місцях тримати на повідку. Є ж закони”, – говорить чоловік потерпілої.

Читайте також: Палець лишився, жінка – в лікарні під крапельницею: розповіли про стан потерпілої від нападу бульдога в Нововолинську.




коментарів: 18
    • Люди на своїх собак не хочуть тратити гроші – повідки/намордник/прививки – нащо? А дворовими точно ніхто не буде займатися.

  1. Там ще й стада козлів харчуються декоративними квітами, що посадило ВУКГ. :))

  2. Сторона потерпілої вже й так здерла багато грошей із власників собаки. Все в жінки добре, палець працює нормально, але тепер для неї справа принципу довести всім, яка вона бідна-нещасна. Живе не в біді, але здирає гроші з молодої сім*ї постійно, компромісів шукати не хоче. У цьому випадку її вже зовсім не шкода! Не марно говорять, що собаки кидаються на злих людей.

    • То коли пес кидається на старшу людину яка просто йде з велосипедом, малих дітей які йдуть зі школи чи на велосипеді катаються чи в колясці кричить виходить вони дуже злі люди?

    • Андрій / 24.09.2019 – 23:12 / Відповіcти
      Я є чоловік потерпілої. А ви я так розумію хочете захистити свою знайому або знайомого бо вас попросили.
      Так от знайте ніяких коштів винуватця непривласнив, аті чотири тисячі, що він потратив то чеки в нього. Але це нажаль не всі витрачені кошти на лікування , реабілітацію і консультативні роз’їзди в обласну лікарню які тривають посьогоднішній день. Винуватець Бородій А. такий напевно по ваших словах безневинний і жертва ! , але наробив мені проблем і через 5 днів від ноьго небуло чути і слова – звалив за кордон ” а ти розгрібайся зі своїми проблемами, двоє неповнолітніх дітей, дочці 2,5 роки. Плаче вечорами , а мама в лікарні затрималась!!!
      Вдягни, накорми, заведи в садок, соплі підітри – чи ви думаєте в такий важкий період діти нехворіють !? На роботу певно теж потрібно ходити, булоб добре якби ще вчасно, робота на дом – ввійшли тимчасово в положення. Нез дійснені поза робочі проекти та обіцянки бізнес партнерам. А коли зима прийшла – то вже зробили і без мене! І це людина, яку ви захищаєте , яка наробила біди і залишила мене на той час без нормального заробітку і нормальних умов існування, чи мої діти не хотіли доброго харчування і теплих маминих обіймів? За якими довелося ходити в лікарню. Хайби сидів картоплю мені чистив.
      Може меньше він тратив би на адвокатів і т.д. , щоб зам’яти діло – той не потратився !

    • Цікаво як би ви співали і чи шкода було б… якби вашу дитину той пес покусав і руку відкусив? Та певно теж не шкода…ЖАХ

    • Люди ви чуєте??? ЗДЕРЛА, ЗДИРАЄ гроші з молодої сім”ї! Такий коментар міг залишити лише власник цієї собаки (молодої сім”Ї) і це зрозуміло. Ви зобов’язані по життєво людині платити за завдану шкоду. Чоловікові потерпілої бажаю сил і терпіння довершити цю справу і ЗДЕРТИ з власника тварюки по максимуму.

  3. Якби вашій дитині та собака пошкодила, теж би говорили, що все зажило, власник і так багато потратився?

  4. Не варто було купляти таку собаку людям ,які не мають часу , бажання і навичок для правильного вихованя таких собак , в нашому місті багато вже є пітбулів , це по суті зброя яка в невмілих руках може вийти з під контролю і тоді буде біда. А чотири тисячі грн. за пережитий шок і по суті калітцтво це копійки, і неважливо яка це жінка зла чи добра -я думаю ніхто і ви би з нею не помінялися місьцями.

  5. декілька років тому бачив як один молодик вдень на міському майдані фасував свого підбуля на бездомних псів та голубів. правильно говорять бійцівський пес в руках довбо..ба-смертельна зброя!

  6. Варто забезпечити норму: собака без намордника = примусове вилучення, або знищення, якщо першому перешкоджають. Тоді всі будуть цілі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер