<

За ухилення від строкової служби нововолинець отримав рік умовно

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:24 | 12.12.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
17
/ коментарів 10

Мешканцю Нововолинська за ухилення від строкової військової служби призначили покарання у виді обмеження волі на один рік з іспитовим строком.

7-го грудня Нововолинський міський суд виніс відповідний вирок.

14-го вересня 2018 року в приміщенні Нововолинського обєднаного районного військового комісаріату призовник особистий підпис отримав повістку про необхідність явки до війсккомату з подальшим відправленням до Волинського обласного збірного пункту для відправлення у військову частину, що знаходиться у селі Старичі, Львівська області.

Не маючи підстав для відстрочки чи звільнення від призову на строкову військову службу, переслідуючи мету ухилення від її проходження, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи їх наслідки і бажаючи їх настання, будучи ознайомленим про кримінальну відповідальність за ухилення від призову на строкову військову службу на виклик згідно отриманої повістки до Нововолинського обєднаного районного комісаріату не прибув без поважних причин, чим ухилився від призову на строкову військову службу.

Мешканця Нововолинська обвинувачували за статтею 335 Кримінального кодексу України – ухилення від призову на строкову військову службу. У підготовчому судовому засіданні він повністю визнав свою вину. Між прокурором та обвинувачуваним було складено угоду про визнання винуватості.

Суд призначив умовне покарання у виді обмеження волі на строк один рік.




коментарів: 10
    • Яка ще судимicть? Суд поновив Насiрова на посадi, iз виплатою йому неотриманоi зарплатнi

  1. Нема грошей на відкуп-йди служи або йди в кримінал…хочеш служити- слава Валхалі

  2. Взагалі не розумію, в чому сенс на 1.5 року служити в армії не за власним бажанням. Краще напевно буде тоді, коли це буде за бажанням призовника, а наприклад місячне обов’язкове військове навчання було невідмінне. І в таких випадках можна карати за ухилення.

  3. Обов’язкова служба – це порушення прав людини. Закон про строкову службу заперечує волевиявлення призовника. Незалежно від думки громадянина, закон змушує його служити. Закон змушує його на довгий період відмовитися від свободи пересування, свободи волевиявлення, свободи слова, свободи власної думки! Фактично, це обмеження волі та прав людини! Провідні країни світу мають контрактну армію. В цих країнах жодного громадянина не змушують проти його волі йти в армію.
    Ми хочемо у Європу. Тож ми повинні прийняти європейські цивілізовані принципи. Ці принципи стверджують, що держава, служить своєму народу, держава належить своєму народу.
    В нашому теперішньому становищі можна чітко окреслити пережитки радянщини. Коли по факту громадяни належать своїй державі і держава може розпоряджатися ними, незалежно від їх волі! Це неприпустимо! Ми не раби – ми вільні люди! Ніхто не вправі змушувати нас обмежувати наші права і нашу волю!
    Ми платимо податки на утримання армії! Чому ми не маємо контрактної армії? Ми маємо конституцію, яка захищає наші права. Чому ж тоді ми не маємо права обирати йти в армію за власним бажанням, чи ні? Багато молодиків змушені переховуватися від воєнкоматів, працювати нелегально, жити в постійному стресі, аби просто захистити своє право на вибір!
    Час щось змінювати!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця