<

Які шахти закриють, а які працюватимуть

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:31 | 14.01.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
5
/ коментарів 7

Ініціативна група шахтарів у складі 6 чоловік і голова профспілки залишились у Києві, які продовжують візити до чиновників. 

Один із активістів, гірник шахти № 1, Анатолій Мухамеджанов, повідомив «БУГу» в телефонній розмові, про те, що сьогодні представники ініціативної групи шахтарів були присутні на захисті програми «Волиньвугілля» у заступника міністра палива та енергетики Юрія Зюкова.
Винесені такі попередні рішення: 1) шахту № 1 «Нововолинська» переведуть у 3 групу у 2015 році 2) шахта №9 «Нововолинська» надалі працюватиме 3) шахта «Бужанська» надалі працюватиме ( існування шахти № 9 і «Бужанська» залежатиме від майбутнього рівня видобутку вугілля) 4) шахта №10 «Нововолинська» буде профінансована.

Мухамеджанов наполегливо звернувся до Зюкова, щоб при реструктуризації шахти № 1 «Нововолинська» звільнених людей переводили на 10-ту, тим паче, що якщо фінансування відновиться, то будуть потрібні професійні кадри, які прискорять роботу. “Згода із проханням була, але це не остаточне рішення”, – сказав Анатолій.

15 січня буде рада «червоних» профспілок, де ще раз підніматиметься питання шахтарів, та майбутніх акцій протесту у столиці.

Анатолій повідомив, що інформацію яку вони отримали у Києві потрібно донести до трудових колективів у Нововолинську, і лише тоді виносити спільне рішення про акції протесту в Києві.




коментарів: 7
  1. Ну блін!
    Перша шахта має ще море покладів вугілля, як її можна закривати??? Яка третя категорія?

  2. Ахметовському бізнесу державні шахти не потрібні -іх потрібно закрити ,щоб стати монополістом і диктувати ціни на чорне золото!!!!

  3. Імпортне вугілля закуповується за валюту, якої немає, а своїм шахтарям платять гривнями, яких надрукують стільки скільки треба. І шахтарі не поїдуть витрачати їх (гривні) на райські острови, а повернуть в Українську економіку. Агов великі економісти в уряді – де купляли дипломи? Чи в вас одна задача – догодити МВФ і побільше вкрасти з тих кредитів, прикриваючись “реформами”?

  4. Чому свої шахти збиткові? Тому що українське вугілля коштує 700 грн, а африканське 2160 грн по курсу 16.0грн/$ Напрошується питання – кому вигідно знищити вугільну галузь України ? А відповідь проста – тому хто має відкати на таких “закупівлях”

  5. Закривати державні шахти, навіть збиткові, зараз не на часі. В країні дефіцит вугілля !!!

  6. Чому “ахметовським” приватним шахтам, також збитковим, надається держпідтримка ? А державні, які мають ще розвідані промислові пласти, хочуть ліквідувати. Складається враження, що це не Народний Уряд керує країною, зграйка олігархів і злодюг-службовців.

  7. … Нет, весь я не умру – что мне Дантеса выстрел?
    Мы полетим с тобой, два гения! Уря!
    Я – чёрен, мал, а ты – пречистый и плечистый.
    Но помни, мон ами, ты, над людьми паря:
    Ещё один звонок – и опа! Декабристы!
    И ведь не будут ждать ребята декабря…
    (кабаре ВЕСЁЛЫЙ ПЕСЕЦ, “Я памятник себе”)

    Не доиграйтесь до ещё одного Майдана.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа