<

Як у Нововолинську святкували Водохреще

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:48 | 19.01.2018 / Нововолинськ / , /
Перегляди
11
/ Коментарі відсутні

19-го січня християни святкують Водохреще – третє найбільше свято, яке завершує цикл Різдвяних свят. У Нововолинську біля Успенского монастиря цілий день мешканці міста занурювалися в крижану воду.

Останнім часом купання на Водохреще стало дуже популярним. Від самого ранку всі охочі скупатися приходили до ставка у Низкиницькому монастирі. Дорослі та діти, новачки та досвідчені «моржі» і навіть американський парубок долучилися до пірнання.

Нововолинці вірять, що в цей день сходить особливе благословення, а вода має здатність оздоровити усе тіло.

“Вперше дізнався про таку традицію українців місяця три тому, – розповідає американець, волонтер Корпусу Миру Ерік Ферст, – і захотів обов’язково спробувати зануритися у водойму на Водохреще. Тоді ж і почав готуватися, щоранку приймав холодний душ. Після пірнання – лише позитивні враження, мені дуже сподобалося”.

Інструктаж американському волонтеру провів виконавчий директор фонду «Прибужжя» Борис Карпус. Він вже чотири роки бере участь в купаннях на свято. Після пірнання зігріваються гарячим чаєм.

“Вже 9 років поспіль купаюся на Водохреще, багато емоцій від занурення та здоров’я на цілий рік”, – розповідає мешканець Нововолинська Роман Дейнека.

Долучаються до водохрещенських купань не лише дорослі, а й діти. Брати 8-річний Сашко та 9-річний Юрій разом з батьками вже пару років поспіль пірнають у крижану воду. Мама хлопців розповідає, що меншого привчили до купань з 4-х років, старшого – пізніше. «Занурення в холодну воду загартовує», – кажуть батьки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер