<

Я не просила вас мене рятувати, – мешканка Нововолинська з паспортом рф зі сльозами на очах звернулась до росіян

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:39 | 17.03.2022 / Нововолинськ / /
Перегляди
10117
/ коментарів 7

Громадянка російської федерації Євгенія Гапонович проживає у Нововолинську уже 10 років та виховує тут сина, який навчається в одному з міських ліцеїв. Дівчина у соціальній мережі донесла свою думку до росіян та закликала їх зупинити війну, вона розповіла що їй тут добре живеться і не потрібно її «асвабаждать».

31-річна мешканка міста звернулась до росіян, аби розповісти про відношення України до громадян російської федерації, які за різних умов вирішили змінити місце проживання.

Євгенія Гапонович у трирічному віці переїхала в Україну. Закінчила школу в Іваничах, здобувала освіту у Львівському державному університеті. Жінка зазначила, що ставлення до росіян та українців у «бандерівських» куточках країни зовсім не відрізняється.

“На території рідної країни була лише три рази та все ж маю паспорт громадянки російської федерації. У мене є посвідка на постійне проживання. Тобто є усі права, як і в українців, окрім голосування на виборах”, – розповіла Євгенія.

Головна мета активістки донести росіянам правду та розповісти про проживання їхніх громадян на території України.

“В Україні триває війна не на життя, а на смерть. Це моя спроба донести інформацію росіянам, тому що думаю, що нас таких чимало. Прошу взяти приклад тим громадянам, які проживають та проживали на території України, аби розповісти правду”, – зазначає дівчина.

Євгенія Гапонович звернулась до громадян російської федерації, аби ті не мовчали та все ж розповіли про ставлення до них від українців.

“Я закінчила вищу освіту у Львові, а вам розповідають, що саме тут росіян ненавидять – це зовсім не так. Моя хвора мати отримує від української медицини лікування та медикаменти безкоштовно, для збереження власного життя”

Дівчина додала, що в Україні не має значення, якої країни громадянин звертається по допомогу. Тут їх навчають, підтримують та допомагають.

“У нас все було добре, я не просила вас мене рятувати. Нащо ви сюди прийшли, кому ви хочете допомогти?”, – звернулась жінка.

Зараз Євгенія знаходиться у Польщі та розповіла, що перетинаючи кордон зустріла багато громадян росії. За словами дівчини, усіх приймали та надавали допомогу – житло, харчування та одяг.

“ЄС приймає росіян, чому ж я зі своїм паспортом не повернулась в росію? Аби повернутись до нормального життя вдома, в Україні”, – додала Євгенія.

Як зазначила активістка у своїй соціальній мережі, згодом до Польші приїхала також її мама з паспортом російської федерації та без проблем перетнула кордон.




коментарів: 7
  1. А хто сказав що нелюди злочинці нас асвабаждають? Вони нас просто знищують. Як націю

        • от дурний бацько… під піндосами значно зручніше… правда воювати доводиться, але то таке…

          • Я то тебе прекрасно розумію. Але вже надто пізно. Кровопролиття не відміниш писаниною. Не зробили ворога другом то прийдеться вбити

  2. Війна дала нам зрозуміти що “русскій мір” – це “рускоязичне населення” , георгієвська стрічка і московський патріархат. І цей “мір” немає нічого спільного з російським народом. Ми повинні зробити висновки – бо нас не розуміють в світі , як жителі Києва можуть мати український паспорт та розмовляти на російській мові.
    В реальності хлопці які стоять на блокпостах , почувши російську мову – автоматично знімають запобіжник з зброї!
    А отже , брати , робимо висновки , Слава Україні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер