<

«Виявляється, він знає про Нововолинськ»: молодь виграла у конкурсі «Ukraine NOW» та зустрілася із Зеленським

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:20 | 13.08.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
5686
/ 1 коментар

Мешканець Нововолинська, волонтер, громадський діяч Дмитро Гіналюк поспілкувався з президентом України про Україну, її майбутнє та рідне місто. Разом із ним на зустрічі з главою держави була волонтерка Юлія Кукоба з села Заболотці Литовезької громади.

Про бесіду з Володимиром Зеленським Дмитро та Юля розповіли на своїх сторінках у фейсбуці. БУГ дізнався, як вони потрапили на зустріч до президента.

18-річний хлопець, студент брав участь в конкурсі «Ukraine now», разом із Юлею Кукобою – студенткою, яка після школи вступила в Українську академію лідерства.

Завдання, яке було перед конкурсантами – записати відео, у якому треба було розповісти про те, як ти змінюєш країну.

«Ми разом з Юлею зробили відео і розповіли про нас і наш досвід волонтерства. Виявилися серед переможців (загалом їх десять з України – ред.). А головним призом конкурсу була зустріч з президентом», – поділився юнак.

Про зустріч із Зеленським Дмитро розповів так:

“Мав круту можливість, зустрітись і поговорити з Президентом України. Володимир Олександрович приємний співрозмовник. Ми пили чайок і говорили про Україну і її майбутнє. Виявляється, він знає про Нововолинськ. Я дізнався від Президента, що зараз в розробці проєкт, який спрямований на розвиток депресивних регіонів України, адже подібні проблеми є у всіх індустріальних містах, які вичерпали свій ресурс.

Також Володимир Олександрович розповідав про Президентський університет, який планується відкрити через 2 роки. Це дуже крута ідея – створення в Україні наукового, лабораторного і дослідницького кластеру.

А ще він розповідав про свої плани на підтримку стартапів.
І мені дуже сподобалась його ідея – започаткування світової наукової олімпіади. Вона буде по аналогії з Олімпійськими іграми, лишень змагатимуться не спортсмени, а науковці в різних дисциплінах”.

А Юля поділилася враженнями наступним чином:

“«Навіщо тобі це?» Це питання мені ставили постійно. Навіщо вступила в Українську академію лідерства, а не в університет після школи, навіщо безкоштовно займаюся волонтерством, чи чому так багато читаю?

У мене є відповідь! Андрій Зелінський сказав на одній з лекцій: «Кожна моя дія має наслідки, так само, як і моя бездіяльність.»І я повністю погоджуюся з цією тезою. Я хочу бути тією активною меншістю, яка не буде жалітися на владу, а підсилювати її своїми діями. Так, я не зможу ухвалити законопроект, але я можу сказати про його потребу, я не зможу збільшити штрафи за забруднення довкілля, але я можу викинути папірець в урну. Кожна хороша дія зробить наше життя в Україні кращими, головне, щоб ці дії робила не одна людина, а кожен з нас.

Взимку я і Діма Гіналюк взяли участь в конкурсі від UkraineNow. Потрібно було зняти відео, у якому ми мали розповісти про те, як змінюємо нашу країну тут і зараз.

11 серпня мені написали, що ми одні з переможців, і вчора я вже була в Києві.

Ніколи не думала, що матиму змогу поспілкуватися з Президентом України. Це було потужно! Говорили про конкурс стартапів, Президентський університет, Українську академію лідерства, екологію та маленькі міста, які потребують допомоги. Пам’ятайте, що інколи ми можемо навіть не здогадуватися, які наслідки можуть мати наші хороші дії”.

На сайті офісу президента повідомляють, що Зеленський 12-го серпня, у міжнародний день молоді, який Україна з наступного року відзначатиме разом з усією світовою спільнотою, зустрівся з переможцями наймасштабнішого всеукраїнського флешмобу #IamUkraineNow, який відбувся в межах промокампанії Ukraine NOW.

Щоб взяти участь у флешмобі, який стартував торік, молоді українці мали записати відеоролик тривалістю до однієї хвилини, у якому розповісти про любов до України чи поділитися пропозиціями, як змінити життя країни на краще. Протягом майже дев’яти місяців українська молодь з різних куточків країни та світу ділилася своїми відео в соціальних мережах.

На початку серпня 2021 року серед учасників акції було визначено десятьох переможців, які отримали змогу поспілкуватися на найважливіші теми з Главою держави. Серед авторів найкращих роликів – школярі, студенти та молоді науковці, котрі працюють за кордоном.




один коментар
  1. «Виявляється, він знає про Нововолинськ»….
    А хто про нього не знає!
    Друге місце по наркоманії в Україні, якшо рахувати Крим нашим. Ну і перше місце, якшо Зеля документи на свій маєток в Криму має з печаткою РФ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця