<

Виховна робота в Нововолинській міськраді: конфлікт між депутатом та головною економісткою комунальної служби

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:55 | 25.01.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
38
/ коментарів 18

24-го січня в залі засідань Нововолинської міської ради розглядали конфлікт між депутатом від “Радикальної” партії Василем Гурою та головною економісткою підприємства “Нововолинськ-теплокомуненерго” Світланою Журою. Непорозуміння між ними виникло 27-го грудня минулого року, після якого обидві сторони звинуватили один одного у некоректній поведінці, суть якої виклали у відповідних заявах.

Розглянути це питання і прийняти відповідне до нього рішення зібралась спеціальна комісія у складі  депутатів Нововолинської міськради Андрія Нагорного, Віктора Яреми, Валерія Мниха, а також першого заступника міського голови Андрія Сторонського. Детальніше обговорити суть проблеми Василь Гура долучився, а от Світлана Жура не з’явилася, так як пішла на лікарняне. Хоча, найперша заява зі скаргою надійшла саме від неї, в якій вона попросила звернути увагу на некомпетентну поведінку депутата.

Отже, економістка підприємства “Нововолинськ-теплокомуненерго”, екс-депутатка Нововолинської міськради Світлана Жура у своїй заяві розповіла, що  депутат Нововолинської міської ради Василь Гура звернувся до неї за роз’ясненням про коригування тарифів на централізоване опалення у місті, але, навіть, не вислухавши відповіді працівників підприємства розпочав кричати. Також погрожував, що влаштує пікет під міською радою і вихвалявся тим, що може обізвати нецензурними словами Віктора Сапожнікова. Внаслідок цих слів, жінка була змушена викликати наряд поліції.

Світлана Жура зананчила, що Василю Гурі потрібно розповісти про елементарні правила етики, норми поведінки в побуті та при виконанні депутатських повноважень.

Згодом, зовсім іншу версію події виклав у заяві депутат міськради Василь Гура. Він також вважає поведінку Світлани Жури ненормальною та непрофесійною, тому жінку варто звільнити з посади.

Депутат розповів історію від самого початку. Мешканець Нововолинська Сергій Сулима, який проживає по вулиці Винниченка в будинку №3, поцікавився у нього про порядок оплати за тепло, зокрема, ціни на один квадратний метр опалювальної площі в будинку без лічильника. Так я конкретної відповіді депутат дати не зміг, то шукати її довелось на підприємстві “Нововолинськ-теплокомуненерго”. Разом із виборцем Василь Гура пішов туди 27-го грудня. Керівник цієї організації Анатолій Гаврилюк у той час на роботі був відсутній, але в телефонному режимі повідомив, що відповідь на запити може надати головна економістка Світлана Жура. Секретар підприємства провів чоловіків до її кабінету. Окрім Світлани Жури там були присутні ще дві працівниці, але їхніх прізвищ дізнатися не вдалося. Розмову перебив працівник, який прийшов до кабінету, але передставлятися також відмовився, сказав лише що є представником цього підприємства, але другої дільниці.

Далі Василь Гура у заяві написав, що дискусія переросла в суперечку. В ході розмови він намагався пояснити, що в Україні є певні закони, на що Світлана Жура некомпетентно відповідала: “А мені пофіг”. На всі подальші запитання та аргументи депутат чув таку ж саму фразу. Потім жінка вимагала щоб кабінет покинули, бо у неї від Василя Гури болить голова. У розвитку події вона викликала поліцію.

Тоді і з’явився  керівник підприємства Анатолій Гаврилюк. Він запросив Василя Гуру і Сергія Сулиму до свого кабінету для спокійної розмови, але за декілька хвилин знову втрутилася Світлана Жура і розпочала з’ясовувати стосунки, але ж перед тим вона викликала поліцію, бо не хотіла бачити депутата, так як він є причиною її головного болю.

Враховуючи конфліктну ситуацію, в якій представниця “Нововолинськ-теплокомуненерго” поводила себе неспокійно та виявляла неповагу до українського законодавства, потрібно прийняти відповідне, справедливе рішення.

“Можна тільки уявити, як Світлана Жура буде розмовляти з людьми, які є споживачами послуг “Нововолинськ-теплокомуненерго” – додано в заяві Василя Гури.

Отож, депутатська комісія вирішила з’ясувати цю конфлікту ситуацію та видати до неї відповідні рішення для налагодження компромісу. Підтримати позицію Василя Гури долучився і нововолинець Сергій Сулима, який був свідком події.

“Конфлікт розпочався тоді, коли працівники, які знаходилися в кабінеті Світлани Жури категорично відмовилися представлятися. Я звертався до них нормально. Розмова на підвищений тон перейшла тоді, коли Світлана Жура знехтувала законодавством та Конституцією України, тобто зявила  “А мені пофіг”.  – розповів Василь Гура.

Однопартієць Віктор Ярема зазначив, що на фракції це питання розбирали детально, як виявилось ситуація справді мала скандальний характер, тон у розмові був підвищений: “Але нормальний депутат повинен розмовляти спокійно, а не підтримувати скандальних жінок”, – висловився до Василя Гури Віктор Ярема.

У свою чергу звернувся до нього й Андрій Нагорний, він нічого не заперечував, але все ж нагадав правила поведінки: “Депутат повинен дотримуватися правили депутатської етики, керуватися у своїй діяльності загальними принципами чесності і гідності.

Зауваження Василю Гурі зробив заступник міського голови Андрій Сторонський, він нагадав депутату, що той справді має звичку підвищувати тон мови, вживати нецензурну лексику, і нещодавно за його участі також відбувся скандал у міськраді. Коли ж Василь Гура попросив озвучити перед усіма причину тієї “сварки” заступник мера від цього ухилився: “Навіщо нам зараз прирікатися?!” – відповів Андрій Сторонський

Василь Гура далі розповідав у залі засідань, що діє в межах закону, тому й захищає інтереси своїх виборців, а предсатвники нововолинських комунальнх служб називають його “шкурником”. Після подібного хамства важко залишатися спокійним.

У підсумках даної розмови, було узгодженно, що комунальні організації міста, зокрема й “Нововолинське-теплокомуненерго” повинні регулярно звітуватися перед громадою та владою. За пропозицією Віктора Яреми, результат роботи та обгрунтовані тарифи на всі комунальні послуги оприлюднювати у ЗМІ.

Також для об’єктивної оцінки ситуації звернутися варто до керівника підприємства “Нововолинськ-теплокомуненерго” Анатолія Гаврилюка, щоб той пояснив некоректну поведінку своєї підлеглої. Усі рішення затвердили протоколом.

“Справедливо зробити висновик, що на 100% винний Василь Гура, та на 100% винна Світлана Жура. Обоє дозволили собі недопустиме в роботі хамство.” – сказав Віктор Ярема.

Інтернет-видання “БУГ” запрошує депутата Нововолинської міськради Василя Гуру та головну економістку підприємства   “Нововолинськ-теплокомуненерго” Світлану Журу на дебати у прямому ефірі.




коментарів: 18
  1. висновок один-посварились шавки Яремки і Гаврилюка…зашо получать від старших.ВАся получить від вови дома.На людей нас..ать обом.Дешеві репліки васі закінчаться печально…на тебе ніхто не ведеться мудило-з неповагою шахтарі шахти 9.

    • Ха! Якщо хочете взяти уроки нецензурної лексики – ідіть до А.Сторонського. Дуже професійно, як для 1-го заступника міського голови\секретаря міськради, це у нього виходить. Пару років тому я із ним судився за неповторно-мистецький мат у приймальні міського голови у присутності жінки, що лунав на мою адресу. Я взагалі не матюкаюсь, принципово, тому для мене це був шок – від місцевого службовця, котрий виконує у місті функції Держави. Вже забулось, А.М.? То я вам нагадаю: Слідуючий суд, за моєю апеляційною скаргою про незаконне(імовірно)суміщення вами двох посад та узурпацію влади, відбудеться у Львові 15 лютого 2017 року о 15-00. Якраз на Стрітення. Там стрінуться правда і кривда. Щодо С.Жури… Я краще промовчу.

  2. Ви дивуєтеся? я – ні. Гура – скандальний дуже, як і його дружина. в них цн сімейне, передалося від жінчиних родичів – Носа.

  3. Ну і що? Зробили сенсацію? А як з тарифами? Чому не виконується законодавство України? Знову міська влада ні при чому?

  4. Більшість депутатів сидять мовчки, сказати “криве” слово проти нашого мера бояться, а тим більше підвищити голос. Гура ж не переймається тим, що втратить авторитет у інших владців. Може то й правильно?! Що роблять всі депутати?! Просто сидять мовчки…

  5. А все таки чому в Нововолинську тарифи на тепло підвищили? І це після того як Гройсман пояснив що їх потрібно буде передивитись.Не потрібно переходити від суті питання на етичну поведінку.Виборців більше цікавить ціна а не особисті стосунки протилежних сторін.

    • Оксано! Тому що провідний спеціаліст МП “Сантехмонтаж” Коптюка по обслуговуванню котелень на твердому паливі та прокладанню б/в труб Гаврилюк А.М., працює ще й по сумісництву директором УКіТМ.

  6. Робіть автономне опалення іначе вас будуть доїти, як дойних корів! Закон, який був прийнятий при Януковичу, що лише робити автономку цілими будинками втратив свою силу і при новій аладі не діє.

    • Шановна Марія не закон був прийнятий, а постанова КМУ, не Януковичем, а Тимошенко Ю.В. за її прем’єрства і нинішня міська влада цим користується. Я як депутат Нововолинської міської Ради ще в травні 2016р. на сесії підняв це питання, але на жаль більшість депутатів не підтримала цю пропозицію. Закони України якраз таки дозволяють це зробити і якщо Ви уважно прочитаєте статтю то головний економіст пані Жура С.В. чітко пояснила де вона їх має і на жаль наша міська влада також. Для прикладу ціла Закарпатська область і ряд іньших міст України перейшли на індивідальне автономне опалення. Висновки робіть самі.
      З повагою депутат Нововолинської міської Ради Василь Гура.

      • Все вірно ,Василь! Хочу Вас підтримати-давно пора почати наводити порядок в місті і починати потрібно з таких *економістів*.От тільки проблема не тільки в них-проблема в міській владі.Їм начихати на людей-їм потрібні гроші в вигляді податків з високих тарифів. Це не народна влада.Вас не підтримав навіть Ваш однопартієць Ярема-оце і є свідченням хто з ким в одній упряжі.

  7. Про елементарні правила етикету треба знайти деяким членам комісії. Що то за зовнішній вигляд у депутатів? Поняття дрес-коду їм не властиве?
    Гаврилюка давно треба гнати! У нас на керівних посадах одне кумовство-сватовство.Ти мені – а я тобі.

  8. Один нормальний депутат , який хоче допомогти людям , як гвіздь в одному місці для Яреми і його партії . Невже ще залишились такі люди які хочуть чимось допомогти іншим отримавши депутатське місце . В нас люди невдячні , і скільки їм не допомагай не цінять . Обісруть всеодно . Таке наївне бажання допомогти людям , аж смішно . Гура що віруючий ? Чи життя настільки забезпечене , що він так розкидається своїм місцем . Ну таких треба теж ха ха

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер