<

Водій вигнав жінку-інваліда з автобуса Київ-Нововолинськ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:51 | 3.04.2017 / Нововолинськ / , /
Перегляди
1
/ коментарів 7

Водій автобуса Київ-Нововолинськ відмовив жінці-інваліду у пільговому проїзді, пояснивши, що брати таких пасажирів йому забороняє власник. Трапилось це в понеділок 1-го квітня на автовокзалі у Луцьку.

3-го квітня в редакцію інтернет-видання “БУГ” звернулася жителька Нововолинська, інвалід І групи Алла Савош. Вона повідомила про неприємний інцидент, який трапився з нею на автостанції в Луцьку.

Зайшовши в автобус Київ-Нововолинськ, час відправлення якого у 20:20, жінка показала посвідчення, проте у відповідь їй просто нагрубили. Водій вів себе нахабно та нетолерантно.

“Він сказав, що власник забороняє йому брати пасажирів-пільговиків. За 10 років інвалідності таке зі мною вперше”, – обурюється жінка, якій небайдужі громадяни допомагають зібрати кошти на лікування.

Із 2007-го рооку Алла Савош бореться з хворобою, саме тоді лікарі повідомили їй страшний діагноз – дилатаційна кардіоміопатія. На сьогодні одна лікувальна процедура вартує Аллі біля 10-ти тисяч гривень. Жінка змушена часто виїжджати за межі міста на обстеження, так само часто користується громадським транспортом. Вона цікавиться, на якій підставі перевізник забороняє пільговикам сідати в його автобус.

Відповідно до ст.38-1 Закону України „Про основи соціальної захищеності інвалідів” від 21 березня 1991 року, інваліди I та II групи, діти-інваліди та особи, які супроводжують інвалідів I групи або дітей-інвалідів (не більше однієї особи, яка супроводжує інваліда I групи або дитину-інваліда), мають право на безплатний проїзд у пасажирському міському транспорті (крім таксі).

Інтернет-видання “БУГ” неодноразово повідомляло читачів про аналогічні дії водіїв автобуса Київ-Нововолинськ. 30-го жовтня 2016-го року в Нововолинську на міській автостанції водій вигнав з автобуса 20-річного ветерана АТО, образивши молодого бійця.

На скаргу через протиправні дії перевізника надійшла відповідь від Уктрансбезпеки. Як повідомлялося у листі, факт відмови у перевезенні не підтвердився.

В Україні є кілька законодавчих актів, які регламентують питання, пов’язані з відповідальністю водія, зокрема закони «Про автомобільний транспорт», «Про захист прав споживачів» і Правила надання послуг з перевезення автомобільним транспортом. Власне в цих актах передбачено, що пасажир має право на ввічливе ставлення і якісне перевезення.

Коли водій допускає порушення, безпідставно відмовляє у перевезенні пільгової категорії пасажирів, або грубо поводиться, його щонайменше потрібно притягнути до дисциплінарної відповідальності. Якщо він робить це систематично, то має бути звільнений, а перевізник, який ігнорує закон та дає накази підлеглим відмовлятися перевозити пільговиків – позбавлений ліцензії.

Алла Савош має намір звернутися до чиновників аби розглянути конкретну ситуацію та вжити певних заходів щодо водія-нахаби.




коментарів: 7
  1. Телефон 102 ще не відмінили. Чим більше буде звернень від жертв водіїв, тим швидше замисляться перевізники (які теж повинні звертатись у владні структури, для відшкодування пільгового проїзду). Одні страждають, інші мільйони (мільярди) заробляють. Люди,- будьте людяними!

  2. на те й розраховано, мало хто після такого інциденту захоче ще більше скандалити та визивати до того ж безпорадних мусорів. Легше десь в куточку тихенько поплакати, або звернутися в редакцію якого-небудь інтернет-видання

  3. Взяла б жіночка квиточок в касі він іі б не висадив, він бере пільговиків, але мати треба квиток і посвідчення. А не тільки посвідчення

  4. Відповідно до ст.38-1 Закону України „Про основи соціальної захищеності інвалідів” від 21 березня 1991 року, інваліди I та II групи, діти-інваліди та особи, які супроводжують інвалідів I групи або дітей-інвалідів (не більше однієї особи, яка супроводжує інваліда I групи або дитину-інваліда), мають право на безплатний проїзд у пасажирському міському транспорті (крім таксі).
    Забули доповнити:
    Це міжміський транспорт автобус Киів нововолинськ
    В правилах вказано що водій має право відмовити особі в якоі немає квитка, і підтверджуючих докумеентів, що покупка квитоска є обовязковою для пасажирів

  5. От хитрожопа людина! А безин з неба падає? Халяви захотілось? ЗА все сьогодні потрібно платити. То не маршрутка по місту де за день тисячі людей перевозяться! А не київ де лізе пару людей і їхати довго і нудно і бензину не мало піде

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер