<

В озері Нововолинська було виявлено вміст кишкової палички в 14 разів більше норми

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:45 | 11.07.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
8
/ Коментарі відсутні

Озеро в Нововолинську, що на мікрорайоні Шахтарському, було віднесено до небезпечних пляжів за проведеними дослідженнями з 22 червня по 5 липня. Наявні кишкові палички в воді в 14 разів перевищували норму. Запевняють, що на сьогодні провели очищення води та усі показники в межах норми.

Загалом по Україні за період з 22 червня по 5 липня 2018 року було проведено 1500 досліджень якості води у водоймах за мікробіологічними показниками: з них не відповідають нормативам на мікробне забруднення 114 пляжів. Такі дані опублікував Центр громадського здоров’я МОЗ України.

Станом на 5-те липня дослідження показали, що в штучній водоймі Нововолинська стан води не відповідав нормам. За даними Центру громадського здоров’я і озері лактозопозитивна кишкова паличка була з показником 70000 при нормі 5000.

Начальник ВУКГ, на балансі якого перебуває озеро, Артем Жигалюк розповів, що на час виявлення підвищення показників та пляжі була встановлена табличка «купатися заборонено», а воду очищали спеціальним вапняним розчином.

Запевняють, що за даними проб, взятих минулого тижня, вода у штучній водоймі відповідає нормам.

Додамо, наявні кишкові палички свідчать, що водойми можуть бути забруднені, зокрема стічними водами з каналізації. У такій воді дуже небезпечно купатися, адже в ній з високою вірогідністю можуть бути патогенні організми, які зокрема викликають дизентерію, лептоспіроз, гепатит А та безліч інших інфекцій.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер